Sören Rieks tänker jubla mot Halmstad på lördagen. Foto: MICHAEL ERICHSEN / BILDBYRÅNSören Rieks tänker jubla mot Halmstad på lördagen. Foto: MICHAEL ERICHSEN / BILDBYRÅN
Sören Rieks tänker jubla mot Halmstad på lördagen.  Foto: MICHAEL ERICHSEN / BILDBYRÅN
Foto: MICHAEL ERICHSEN / BILDBYRÅN / BILDBYRÅNFoto: MICHAEL ERICHSEN / BILDBYRÅN / BILDBYRÅN
 Foto: MICHAEL ERICHSEN / BILDBYRÅN / BILDBYRÅN

Sören Rieks krav på IFK Göteborg

Publicerad

Sören Rieks, 30, byter agent för att komma utomlands. 

Men han utesluter inte en förlängning med IFK Göteborg – om förutsättningarna är de rätta. 

– En klubb som Blåvitt ska hålla till i toppen, säger han. 

Sören Rieks och agenten Fredrik Risp har avslutat sitt samarbete.  

– Vi kommer inte att jobba mer tillsammans, han har valt att gå vidare. Han är lite besviken att jag inte har fått i väg honom. Så är det i den här branschen, och det är absolut inga hard feelings mellan oss, säger Risp till GP

Stjärndansken sitter på utgående kontrakt och hade gärna flyttat utomlands i somras, men då ville inte Blåvitt sälja honom. 

– Då är det svårt för mig, när Blåvitt inte ens vill titta på buden. Nu blir han ju Bosman efter säsongen och då finns det andra möjligheter, fortsätter Risp. 

Rieks stänger inte dörren 

Nu berättar Rieks själv om uppbrottet. 

– Det är så det är i fotbollen, ibland byter man agent. Men det är inte så mycket sensation i det. 

Har du gjort klart med en ny agent? 

– Nej, jag ska spela klart säsongen först, sedan får vi se vad som händer. 

30-åringen förnekar att han stänger dörren till IFK Göteborg. 

– Det har inget med det att göra. Jag kände att det var dags att testa något nytt. Vi ska spela klart säsongen och sedan får vi se hur det blir med Blåvitt och vad som händer där. Det beror på situationen och vad som kommer att hända här och vilka möjligheter jag har efter säsongen. Jag håller alla dörrar öppna.

Gör som Albaek – sätter press 

I vintras ställde Mads Albaeks krav på IFK Göteborg för att förlänga sitt kontrakt. Han ville se en ordentlig satsning. 

– Om Blåvitt fortfarande har ambitioner kan jag stanna, men då får de visa det också, sa Albaek, som i somras flyttade till tyska Kaiserslautern. 

Landsmannen Sören Rieks är inne på samma spår, men betonar att tränarfrågan inte är den viktigaste. 

– Mer vilken riktning klubben vill gå. Jag vill ju spela i toppen med Blåvitt och en klubb som Blåvitt ska vara i toppen. Det är det viktigaste för mig, att framtidsperspektivet är bra. 

Fyra matcher återstår och IFK Göteborg befinner sig i ett ingenmanslands. På lördagen väntar i praktiken redan avsågade Halmstad. 

– Vi vill så klart avsluta så bra som möjligt, det handlar bara om tre poäng. 

Är det svårt att hitta energi nu med tanke på tabelläget? 

– Nej, det tycker jag inte. Vi får skylla oss själva att vi har slösat bort möjligheten. Vi har haft två tuffa säsonger, därför skulle det vara skönt att avsluta bra. 

Preliminär startelva mot Halmstad

Pontus Dahlberg 

Emil Salomonsson 

Thomas Rogne 

David Boo Wiklander 

Billy Nordström 

Mix Diskerud 

August Erlingmark 

Sebastian Eriksson 

Sören Rieks 

Tobias Hysén 

Mikael Boman 

 

 

Relaterade ämnen
Markus Wulcan
Markus Wulcan

Tack för att du hjälper oss!

Även om vi alltid försöker skriva helt korrekt kan det ibland smyga sig in felaktigheter. Därför uppskattar vi din hjälp. Skriv i meddelande-rutan nedan vad som är fel i artikeln eller vad du vill klaga på. Vi rättar alla fel och är generösa med genmälen.

Stort tack!

Tack!

Din rättelse har skickats vidare till redaktionen!

En redaktör kommer att läsa din rättelse så snart som möjligt. Tack för att du hjälper oss!

Thomas MattssonAnsvarig utgivare

Jag vill att Expressen ska vara den tidning som är mest generös med genmälen, rättelser samt hur vi redovisar eventuella klander från Pressens Opinionsnämnd.

Expressens ambition är tydlig. I vår "Kvalitetspolicy" slår jag fast att det som publiceras ska vara korrekt. Mitt första beslut som chefredaktör var att införa en fast plats i tidningen och på sajten för korrigeringar. Men vi är människor. Som gör misstag, blir lurade eller stressas till slarv. Det är några förklaringar till fel i medier, men de ursäktar ändå inte redaktionen om någon utsätts för publicitetsskada.

Expressen står bakom de "Etiska regler för press, radio och tv" som formulerats av Publicistklubben, Svenska Journalistförbundet, Tidningsutgivarna, Sveriges Tidskrifter, Sveriges Radio, Sveriges Television samt Utbildningsradion.

"Reglerna är mer av tumregler än en formell regelsamling", konstaterar Allmänhetens Pressombudsman (PO). Vad som är god pressetik måste avgöras från fall till fall och det finns inga exakta svar. Men det är bra att saken diskuteras.

Expressen talar ofta och gärna klarspråk, vi granskar och vi avslöjar; det hör journalistiken till att inte alla kommer att uppskatta det vi berättar. Om du anser att du utsatts för en publicitetsskada är det snabbaste sättet att få upprättelse att kontakta oss: mejla till rattelse@expressen.se eller ring vår nyhetsdesk på telefon 08-738 30 00. Men det går också att göra en så kallad PO-anmälan för att få en pressetisk prövning.


Till GTs startsida

Mest läst i dag