Mittfältaren Joakim Olausson är nu klubblös efter att han brutit kontraktet med Örgryte. Foto: Michael Erichsen

Mittfältaren Joakim Olausson är nu klubblös efter att han brutit kontraktet med Örgryte.

 Foto: Michael Erichsen

Revanschjakten: "Jag vet själv vad jag kan"

Publicerad

Serie A-meriterade Joakim Olausson kom hem från Italien med stukat självförtroende.

Efter ett jobbigt år i först Häcken och sedan Öis vill mittfältaren nu ta revansch.

– Jag var ganska less på fotbollen efter det som hänt i Italien, säger 21-åringen.

18 maj 2014 debuterade Joakim Olausson i Serie A. Men när Atalanta hindrade en utlåning sedan Alesonen inte velat förlänga sitt kontrakt med ytterligare ett år förändrades allt. Han frystes ut och fick inte spela matcher. Sedan blev han också vräkt från boendet på Atalantas akademi. Anledning: han hade tagit med sin flickvän upp på rummet.

Han åkte hem och tränade på egen hand. I slutet av januari 2015 gick Atalanta med på att släppa honom till Häcken.

– Jag gick till Häcken för att komma närmare hem och börja om. Jag hade med mig en del jobbiga saker från sista halvåret i Italien som gjorde att jag var ganska less på fotbollen, säger Joakim Olausson.

Började bra

Det började bra i Hisingsklubben. Han fick speltid i några cupmatcher. Sedan blev det bara ett kort inhopp i allsvenskan.

– Tiden i Häcken var upp och ner. I början kändes det jättebra, men det varade inte länge. Jag tappade motivationen mer och mer under tiden.

11 augusti presenterades han av sin nygamla klubb Öis. Där blev det dock inte heller värst mycket speltid.

– Öis är mitt lag. Jag trodde jag skulle tycka att det var roligare med fotbollen där. Det är alltid kul att komma till ett nytt lag. Men sedan blev jag ganska less på det igen. Det var inte alls kul med fotboll förra året.

"Jag är fri spelare nu"

Han kände ingen större glädje under 2015. Nyligen valde han att bryta sitt kontrakt med Öis. Det finns intresse kring honom men inget är klart.

– Det känns bra. Jag är fri spelare nu och ska hitta något som passar mig bra. Jag vill ha roligt och få mycket speltid. Jag ska jobba hårt och fokusera på rätt saker.

Hur ska du ta revansch och få upp självförtroendet igen?

– Bara genom att göra min grej. Jag vet själv vad jag kan.

Eric Nilsson
Eric Nilsson

Tack för att du hjälper oss!

Även om vi alltid försöker skriva helt korrekt kan det ibland smyga sig in felaktigheter. Därför uppskattar vi din hjälp. Skriv i meddelande-rutan nedan vad som är fel i artikeln eller vad du vill klaga på. Vi rättar alla fel och är generösa med genmälen.

Stort tack!

Tack!

Din rättelse har skickats vidare till redaktionen!

En redaktör kommer att läsa din rättelse så snart som möjligt. Tack för att du hjälper oss!

Thomas MattssonAnsvarig utgivare

Jag vill att Expressen ska vara den tidning som är mest generös med genmälen, rättelser samt hur vi redovisar eventuella klander från Pressens Opinionsnämnd.

Expressens ambition är tydlig. I vår "Kvalitetspolicy" slår jag fast att det som publiceras ska vara korrekt. Mitt första beslut som chefredaktör var att införa en fast plats i tidningen och på sajten för korrigeringar. Men vi är människor. Som gör misstag, blir lurade eller stressas till slarv. Det är några förklaringar till fel i medier, men de ursäktar ändå inte redaktionen om någon utsätts för publicitetsskada.

Expressen står bakom de "Etiska regler för press, radio och tv" som formulerats av Publicistklubben, Svenska Journalistförbundet, Tidningsutgivarna, Sveriges Tidskrifter, Sveriges Radio, Sveriges Television samt Utbildningsradion.

"Reglerna är mer av tumregler än en formell regelsamling", konstaterar Allmänhetens Pressombudsman (PO). Vad som är god pressetik måste avgöras från fall till fall och det finns inga exakta svar. Men det är bra att saken diskuteras.

Expressen talar ofta och gärna klarspråk, vi granskar och vi avslöjar; det hör journalistiken till att inte alla kommer att uppskatta det vi berättar. Om du anser att du utsatts för en publicitetsskada är det snabbaste sättet att få upprättelse att kontakta oss: mejla till rattelse@expressen.se eller ring vår nyhetsdesk på telefon 08-738 30 00. Men det går också att göra en så kallad PO-anmälan för att få en pressetisk prövning.


Läs fler nyheter i GT:s app. Ladda ner gratis här: Iphone eller Android.

Till GTs startsida

Mest läst i dag