Personuppgiftspolicy

Vi vill informera dig om vår policy som beskriver hur vi behandlar personuppgifter och cookies.

Läs mer

Rev kupongen – blev miljonär

De två kompisarna från Borås följde med spänning matchen mellan Danmark och Irland i lördags, på väg mot de 13 rätt som till slut genererade miljonvinsten.

I helgen vann en boråsare i 50-årsåldern och hans vän 1 374 688 kronor på stryktipset. 

Men det var rena tillfälligheter som resulterade i miljonvinsten, enligt dem själva.

– Vi har alltid sagt att om vi vinner några tusenlappar så ska vi åka och titta på fotboll, så det får vi göra nu, säger en av vinnarna i ett pressmeddelande från Svenska Spel.

Lördagens stryktipskupong var något utöver det vanliga. 

På grund av ligauppehåll för kvalet till VM bestod kupongen av flera matcher från lägre engelska fotbollsdivisioner, som League 1 och League 2. Men det avskräckte inte de båda männen från Borås – i stället valde man att anpassa sin taktik till det ovanliga läget.

– Jag såg att det var engelska division 2-matcher, så då rev jag den kupong jag hade börjat på och tog en expertrad i stället. Så det blev verkligen tillfälligheter som genererade en riktigt bra vinst, säger en av männen till Svenska Spel.

Svettiga timmar

Men att det skulle bli 13 rätt var länge oklart, och resulterade i ett par svettiga timmar för de båda kompisarna när de nervöst följde VM-kvalmatchen mellan Danmark och Irland.

– Men vi hade ett singelkryss i Danmarksmatchen och till slut blev jag riktigt nervös. Speciellt när Danmark i den 89:e minuten hade en farlig nick från två meters håll som målvakten räddade, då hade jag hjärtat i halsgropen, säger han till Svenska Spel.

 

LÄS OCKSÅ: 25-årige Anton fick 13 rätt på Stryktipset

Pengarna ska spenderas på fotbollsresa

Nu väntar en resa i fotbollens tecken för de två vännerna som har tippat ihop de senaste tio åren.

– Vi har alltid sagt det, att om vi vinner några tusenlappar så ska vi åka och titta på fotboll, så det får vi göra nu. Sen kanske jag och min fru ska renovera lite hemma och också passa på att resa tillsammans.

Logga in för att följa

Det är gratis och går snabbt!