De två kompisarna från Borås följde med spänning matchen mellan Danmark och Irland i lördags, på väg mot de 13 rätt som till slut genererade miljonvinsten.
De två kompisarna från Borås följde med spänning matchen mellan Danmark och Irland i lördags, på väg mot de 13 rätt som till slut genererade miljonvinsten.

Rev kupongen – blev miljonär

Publicerad

I helgen vann en boråsare i 50-årsåldern och hans vän 1 374 688 kronor på stryktipset. 

Men det var rena tillfälligheter som resulterade i miljonvinsten, enligt dem själva.

– Vi har alltid sagt att om vi vinner några tusenlappar så ska vi åka och titta på fotboll, så det får vi göra nu, säger en av vinnarna i ett pressmeddelande från Svenska Spel.

Lördagens stryktipskupong var något utöver det vanliga. 

På grund av ligauppehåll för kvalet till VM bestod kupongen av flera matcher från lägre engelska fotbollsdivisioner, som League 1 och League 2. Men det avskräckte inte de båda männen från Borås – i stället valde man att anpassa sin taktik till det ovanliga läget.

– Jag såg att det var engelska division 2-matcher, så då rev jag den kupong jag hade börjat på och tog en expertrad i stället. Så det blev verkligen tillfälligheter som genererade en riktigt bra vinst, säger en av männen till Svenska Spel.

Svettiga timmar

Men att det skulle bli 13 rätt var länge oklart, och resulterade i ett par svettiga timmar för de båda kompisarna när de nervöst följde VM-kvalmatchen mellan Danmark och Irland.

– Men vi hade ett singelkryss i Danmarksmatchen och till slut blev jag riktigt nervös. Speciellt när Danmark i den 89:e minuten hade en farlig nick från två meters håll som målvakten räddade, då hade jag hjärtat i halsgropen, säger han till Svenska Spel.

 

LÄS OCKSÅ: 25-årige Anton fick 13 rätt på Stryktipset

Pengarna ska spenderas på fotbollsresa

Nu väntar en resa i fotbollens tecken för de två vännerna som har tippat ihop de senaste tio åren.

– Vi har alltid sagt det, att om vi vinner några tusenlappar så ska vi åka och titta på fotboll, så det får vi göra nu. Sen kanske jag och min fru ska renovera lite hemma och också passa på att resa tillsammans.

Relaterade ämnen
Alfred Dikalow
Alfred Dikalow

Tack för att du hjälper oss!

Även om vi alltid försöker skriva helt korrekt kan det ibland smyga sig in felaktigheter. Därför uppskattar vi din hjälp. Skriv i meddelande-rutan nedan vad som är fel i artikeln eller vad du vill klaga på. Vi rättar alla fel och är generösa med genmälen.

Stort tack!

Tack!

Din rättelse har skickats vidare till redaktionen!

En redaktör kommer att läsa din rättelse så snart som möjligt. Tack för att du hjälper oss!

Thomas MattssonAnsvarig utgivare

Jag vill att Expressen ska vara den tidning som är mest generös med genmälen, rättelser samt hur vi redovisar eventuella klander från Pressens Opinionsnämnd.

Expressens ambition är tydlig. I vår "Kvalitetspolicy" slår jag fast att det som publiceras ska vara korrekt. Mitt första beslut som chefredaktör var att införa en fast plats i tidningen och på sajten för korrigeringar. Men vi är människor. Som gör misstag, blir lurade eller stressas till slarv. Det är några förklaringar till fel i medier, men de ursäktar ändå inte redaktionen om någon utsätts för publicitetsskada.

Expressen står bakom de "Etiska regler för press, radio och tv" som formulerats av Publicistklubben, Svenska Journalistförbundet, Tidningsutgivarna, Sveriges Tidskrifter, Sveriges Radio, Sveriges Television samt Utbildningsradion.

"Reglerna är mer av tumregler än en formell regelsamling", konstaterar Allmänhetens Pressombudsman (PO). Vad som är god pressetik måste avgöras från fall till fall och det finns inga exakta svar. Men det är bra att saken diskuteras.

Expressen talar ofta och gärna klarspråk, vi granskar och vi avslöjar; det hör journalistiken till att inte alla kommer att uppskatta det vi berättar. Om du anser att du utsatts för en publicitetsskada är det snabbaste sättet att få upprättelse att kontakta oss: mejla till rattelse@expressen.se eller ring vår nyhetsdesk på telefon 08-738 30 00. Men det går också att göra en så kallad PO-anmälan för att få en pressetisk prövning.


Läs fler nyheter i GT:s app. Ladda ner gratis här: Iphone eller Android.

Till GTs startsida

Mest läst i dag