Alhassan ”Crespo” Kamara. Foto: ANDREAS SANDSTRÖMAlhassan ”Crespo” Kamara. Foto: ANDREAS SANDSTRÖM
Alhassan ”Crespo” Kamara. Foto: ANDREAS SANDSTRÖM
Foto: THOMAS JOHANSSONFoto: THOMAS JOHANSSON
 Foto: THOMAS JOHANSSON
Foto: THOMAS JOHANSSONFoto: THOMAS JOHANSSON
 Foto: THOMAS JOHANSSON

Regerande mästarna utslagna i cupsemifinal

Publicerad

Östersund är i final i svenska cupen.

Förra helgen slog de ut Trelleborg, på lördagen var det regerande mästarna Häcken som fick känna på jämtarnas styrka.

Östersund vann semifinalen med 3–1.

Regerande cupmästarna Häcken var förvarnade om Östersunds kapacitet. 

Jämtarnas seger mot Trelleborg i kvartsfinalen av cupen gjorde att Häcken inte trodde på någon enkel match hemma på Bravida arena.

Trots det var de inte riktigt med när Östersund satte fart direkt i början.

Redan i den sjätte minuten fick gästerna en hörna, som de förvaltade väl.

Briljerade med anfallsfotboll

När bollen kom i straffområdet var det Tom Pettersson, förra säsongen i Blåvitt, som nådde högst. Pettersson, mot Häcken en av tre mittbackar, nickade snyggt in 1–0.

Östersund fortsatte briljera med snabb anfallsfotboll, men efter en stund började ändå Häcken ta över.

Östersunds 2–0 kom därför lite överraskande. När Östersund kontrade gick Joel Andersson omkull i en duell mitt på planen och Häcken-spelarna ropade på frispark.

Under den tillfälliga förvirringen satte Östersunds Johan Bertilsson fart ända ner till kortlinjen där han drog bollen snett inåt bakåt till Saman Ghoddos som säkert satte bollen lågt vid målvaktens högra stolpe.

Faltsetas skadad

Men det dröjde bara två minuter tills Häcken reducerade.

Alexander Farnerud, som vanligt en gigant, prickade Alhassan Kamaras panna i straffområdet. Avslutningen var klinisk.

I 37:e minuten drabbades Häcken av en skada. Nye mittfältaren Alexander Faltsetas skadade foten och kunde inte spela vidare utan ersattes av Paulinho.

I andra halvlek fortsatte Häcken dominera och jagade en kvittering.

Inhoppande Shkodran Maholli hade en jättechans, Paulinho var ytterst nära och Erik Friberg nådde nästan bollen på en genomlöpning.

Häcken gjorde allt utan mål

Häcken var oerhört överlägset, men bollen ville inte in i mål.

Istället var det Östersund som kunde kontra in det avgörande målet iden 88:e minuten.

Jämtarna hittade en blotta i vilt satsande Häckens försvar och det var ganska tomt i straffområdet när inhoppande Alhaji Gero rullade in bollen till Saman Ghoddos som gjorde sitt andra mål, 3–1.

Relaterade ämnen
Stefan Nilsson
Stefan Nilsson

Tack för att du hjälper oss!

Även om vi alltid försöker skriva helt korrekt kan det ibland smyga sig in felaktigheter. Därför uppskattar vi din hjälp. Skriv i meddelande-rutan nedan vad som är fel i artikeln eller vad du vill klaga på. Vi rättar alla fel och är generösa med genmälen.

Stort tack!

Tack!

Din rättelse har skickats vidare till redaktionen!

En redaktör kommer att läsa din rättelse så snart som möjligt. Tack för att du hjälper oss!

Thomas MattssonAnsvarig utgivare

Jag vill att Expressen ska vara den tidning som är mest generös med genmälen, rättelser samt hur vi redovisar eventuella klander från Pressens Opinionsnämnd.

Expressens ambition är tydlig. I vår "Kvalitetspolicy" slår jag fast att det som publiceras ska vara korrekt. Mitt första beslut som chefredaktör var att införa en fast plats i tidningen och på sajten för korrigeringar. Men vi är människor. Som gör misstag, blir lurade eller stressas till slarv. Det är några förklaringar till fel i medier, men de ursäktar ändå inte redaktionen om någon utsätts för publicitetsskada.

Expressen står bakom de "Etiska regler för press, radio och tv" som formulerats av Publicistklubben, Svenska Journalistförbundet, Tidningsutgivarna, Sveriges Tidskrifter, Sveriges Radio, Sveriges Television samt Utbildningsradion.

"Reglerna är mer av tumregler än en formell regelsamling", konstaterar Allmänhetens Pressombudsman (PO). Vad som är god pressetik måste avgöras från fall till fall och det finns inga exakta svar. Men det är bra att saken diskuteras.

Expressen talar ofta och gärna klarspråk, vi granskar och vi avslöjar; det hör journalistiken till att inte alla kommer att uppskatta det vi berättar. Om du anser att du utsatts för en publicitetsskada är det snabbaste sättet att få upprättelse att kontakta oss: mejla till rattelse@expressen.se eller ring vår nyhetsdesk på telefon 08-738 30 00. Men det går också att göra en så kallad PO-anmälan för att få en pressetisk prövning.


Läs fler nyheter i GT:s app. Ladda ner gratis här: Iphone eller Android.

Till GTs startsida

Mest läst i dag