Personuppgiftspolicy

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. Läs mer i vår cookiepolicy.

Läs mer

Redo att axla favoritskapet: ”Jag ser det som en bra grej”

Henrik von Eckermann.Foto: BJÖRN LARSSON ROSVALL / TT
Foto: NILS PETTER NILSSON / TT

Henrik von Eckermann kommer från flera fina resultat och har vunnit Göteborg Horse Show de senaste två åren.

Nu ser många honom som en av favoriterna till att ro hem helgens världscupstävling.

– Jag ser favoritskapet som en positiv sak. Det eldar upp mig, säger landslagsryttaren.

Under onsdagsförmiddagen drog den 42:e upplagan av Göteborg Horse Show i gång och många världsstjärnor har samlats i Scandinavium.

De stora höjdpunkterna i år är de båda världscupfinalerna i dressyr och hoppning. 

Och Henrik von Eckermann ses som en av favoriterna i hoppningen.

– Jag tror många tror det eftersom jag har vunnit här två gånger tidigare och att min häst ser fantastisk ut, säger han.

Men han ställs mot tunga, välkända namn. Hans ställs mot bland annat landslagskollegan Peder Fredricson och internationella stornamn som: Daniel Deusser och Steve Guerdat.

– Det är ett väldigt starkt startfält, det är svårt att säga vem som är favorit och vem som kommer vinna. Självklart vill jag vinna men det är en lång väg dit, säger Henrik von Eckermann.

Henrik von Eckermann är en av favoriterna i Göteborg.Foto: ROBIN UTRECHT / EPA / TT

 

Första dagen viktigast

Världscupfinalen i hoppning börjar redan under torsdagen där ekipagen ska försöka få en så bra tid som möjligt. Resultatet följer sedan med hela vägen till finaldagen på söndag där allt avgörs.

– Första dagen är väldigt viktig, det gäller att vara i toppen på tidshoppningen. De senaste två åren har den som vunnit den första dagen vunnit även den sista dagen, säger Henrik von Eckermann.

Hur känns det att få tävla i en världscupfinal på hemmaplan?

– Det ska bli jättekul att tävla här. De allra bästa ryttarna och hästarna är samlade på samma ställe så det kan inte bli större än så. Det hade varit kul att få vinna en tredje gång här.

Hur ser du på dina chanser?

– På papperet ser chanserna väldigt bra ut. Hästen ser helt fantastisk ut och har aldrig varit i bättre form. Uppladdningen inför tävlingen har varit perfekt, så det finns inget jag kan klaga på ifall det går dåligt i veckan. 

Det låter nästan som en seger?

– Jag hoppas att det inte bara låter som det, utan att det faktiskt blir något av det också, haha.