Personuppgiftspolicy

Vi vill informera dig om vår policy som beskriver hur vi behandlar personuppgifter och cookies.

Läs mer

Redbergslid har gjort klart med ny tränare

Foto: Leif Gustafsson

RIK byter tränare. Johan Eklund går vidare till andra sysslor inom klubben. Ersätter gör Jasmin Zuta som varit ansvarig för RIK:s talangprojekt.

– Det är en ära att få vara med och leda Sveriges mest framgångsrika handbollslag genom tiderna, säger Jasmin Zuta till RIK:s sajt.

Johan Eklund slutar som huvudansvarig för Redbergslids IK:s a-lag. Efter 31 år som spelare och ledare inom RIK kommer han att ta sig an nya utmaningar inom klubben.

– Efter många år i klubben känner jag att det är hög tid att lämna över ansvaret till någon med nya och moderna idéer inom handbollen. Jag ser fram emot att fortsätta arbeta inom klubben och i verksamheten. I vilken roll får vi se, säger Johan Eklund.

Ersätter som huvudansvarig tränare gör Jasmin Zuta som haft huvudansvaret för RIK:s talangprojekt. Nu vill han föra RIK tillbaka till den absoluta toppen inom svensk handboll.

– Klubbmärket betyder något för oss som en gång varit med som aktiva i föreningen som spelare, det handlar om att föra det arvet vidare. Vi står inför en tuff utmaning att återigen ta oss tillbaka till den absoluta toppen i svensk handboll, en utmaning vi är beredda att ta oss an. Vår framgångsrika framtid ska säkras genom stark återväxt i de egna leden.

"Rätt man för jobbet"

Zutas tränarteam innehåller även nuvarande tränarna Karlo Pulic och Magnus Wislander. Sportchefen Henrik Lundström är övertygad om att de är rätt personer att föra klubben till framgång.

– Det är tråkigt att Johan slutar som ansvarig för a-laget men självklart respekterar vi hans beslut. Jag är otroligt nöjd med att han kommer vara kvar i någon roll bland våra talanger i klubben.

– Jasmin passar perfekt in på den kravbild som Redbergslids IK har på tränarfronten. Med Jasmins stora hjärta för klubben vet vi att han kommer göra sitt yttersta för att Redbergslids IK blir en klubb att räkna med i framtiden. Tillsammans med Karlo och Magnus hoppas vi att Jasmin kan lyfta vårt talangfulla lag till en ännu högre nivå, säger Henrik Lundström.

Logga in för att följa

Det är gratis och går snabbt!