Personuppgiftspolicy

Vi vill informera dig om vår policy som beskriver hur vi behandlar personuppgifter och cookies.

Läs mer

RB Leipzig: "Möjligt att Emil Forsberg spelar”

Foto: VALERIAWITTERS / WITTERS BILDBYRÅN
Foto: MICHAEL ERICHSEN / BILDBYRÅN

Emil Forsbergs RB Leipzig ställs mot BK Häcken i den andra kvalomgången. 

Det tyska storlagets scout har redan bra koll på motståndet. 

– Paulinho och Mohammed är bäst, säger Lars Kornetka. 

Han fanns på plats på Bravida Arena när Hisingslaget via 3-0 borta och 1-2 hemma mot lettiska FK Liepaja gick vidare till andra kvalomgången i Europa League. 

– BK Häcken är ett fysiskt bra lag och jobbar bra som kollektiv. Några killar är riktigt kvicka och snabba och har bra egenskaper som det inte är lätt att försvara sig emot, säger RB Leipzig-scouten Lars Kornetka. 

Vilka spelare imponerar mest? 

– Paulinho som satt på bänken i dag är deras bästa spelare. Han och Mohammed (Nasiru) som gjorde mål i dag. De är snabba, duktiga med bollen och avslutar bra. 

Vad är status på ert lag? 

– Vi har bara tränat i en och en halv vecka och får se hur långt vi har kommit, men jag har en bra känsla inför den här säsongen. Vi är favoriter mot Häcken. 

Tror du att Emil Forsberg spelar nästa vecka? 

– Han hade längre semester efter VM så det kan blir svårt för honom, men det är inte omöjligt att han spelar, säger Lars Kornetka. 

Alm: "Svåra att scouta” 

BK Häckens tränare Andreas Alm tycker att det är bra att hans lag börjar på bortaplan nästa vecka. 

– Så är det ju. Men det blir tufft och kul. Det är ett litet annat motstånd än i dag, men det är svårt att scouta. De har ny tränare och är inte i gång med säsongen ännu. Någon är i Sundsvall och de är lite utspridda. Vi får ta det därifrån och scouta det vi kan, säger Alm. 

Vad tror du om chanserna? 

– Vi får titta på vad spelbolagen ger oss för odds, men Leipzig är väl lite halvmissnöjda med fjolårssäsongen och rustar väl upp. Jag slipper ge odds och det är bra det, haha. 

Om BK Häcken skulle gå vidare tar man över RB Leipzigs rankning. 

– Det finns morötter i det, de har en jättebra rankning. Östersund slog ju ut Galatasaray i fjol och fick deras rankning och då kan man möta ett lag från Luxemburg i tredje omgången. Det är bra för oss när vi vinner, om vi vinner, säger Alm. 

Logga in för att följa

Det är gratis och går snabbt!