Ratade först profilen - nu ändrar Blåvitt sig

Foto: Andreas L Eriksson

De ratade honom 2005.

Men nu vill Blåvitt ha tillbaka Martin Smedberg Dalence, 28.

Enligt uppgift till GT är kantlöparen aktuell för en IFK-comeback.

– Vi har inga kommentarer till det, säger rådgivaren Arash Bayat.

Martin Smedberg Dalence lyftes upp i Blåvitts A-trupp 2004. Han spelade bara sex allsvenska matcher för klubben, säsongen 2005, innan han skeppades vidare till Västra Frölunda och senare Ljungskile.

Efter Fem säsonger i Ljungskile fick den tidigare stortalangen så småningom sitt genombrott när IFK Norrköping värvade honom till säsongen 2011. Sedan dess har han inte missat en enda allsvensk match med östgötarna.

Enligt GT:s källor är Blåvitt ute efter att locka tillbaka honom till Göteborg och har varit i samtal med hans agent.

– Mitt kontrakt går ut i november och det är väldigt tidigt att uttala sig om det. Mitt fokus är i Norrköping. Om IFK Göteborg är intresserade får man ta det då i så fall, jag har inte hört nåt, säger Smedberg Dalence.

Arash Bayat är en av Smedberg Dalences rådgivare, han vill inte spekulera i högerytterns framtid.

"En av seriens bästa"

Utesluter du att han rör på sig under transferfönstret i augusti?

– I fotbollens värld kan man aldrig utesluta något. Om han gör en pangsäsong och några rycker i honom, med rätt ekonomiska förutsättningar för Norrköping och för Martin, då är det klart att det kan ske. Men jag kan inte spekulera i det för vi har inte hört något från någon klubb, säger han.

Utgående kontrakt

Skulle IFK Göteborg vara rätt steg i hans karriär?

– Jag är visserligen part i frågan, men jag tycker att Martin är en av seriens bästa spelare. Och han spelar i ett av seriens bästa lag, jag är helt säker på att de hamnar topp fem. Det är allt jag kan säga. Han sitter på utgående kontrakt men dialogen med Norrköping har varit jättebra under de år han har varit där.