Foto: Andreas L Eriksson / BILDBYRÅNFoto: Andreas L Eriksson / BILDBYRÅN
 Foto: Andreas L Eriksson / BILDBYRÅN
Foto: Carl Sandin / BILDBYRÅNFoto: Carl Sandin / BILDBYRÅN
 Foto: Carl Sandin / BILDBYRÅN

Rasmus Schüller på väg att säljas till MLS

Publicerad

ABU DHABI. BK Häcken kan komma att sälja sin finske mittfältare Rasmus Schüller till Minnesota United i MLS.

Enligt SportExpressens uppgifter är förhandlingarna långt gångna - och även om inget är klart är den amerikanska klubbens förhoppning att göra klart allt inom de närmsta veckorna.

- Det kan jag inte säga något om. Jag vet inte vad som händer med Rasmus, säger BK Häckens sportchef Sonny Karlsson.

BK Häcken kom 10:a i allsvenskan förra året och rätt tidigt under säsongen stod det klart att tränaren Peter Gerhardsson skulle lämna klubben.

Han tog senare över som förbundskapten för det svenska damlandslaget i fotboll medan BK Häcken gjorde klart med förre AIK - och IFK Göteborgtränaren Mikael Stahre.

Börjar röra på sig

Nu börjar det också röra sig på spelarfronten i klubben.

Sedan tidigare står det klart att den allsvenske skyttekungen John Owoeri är nära att säljas till Baoding Rongda i Kina - och nu kan SportExpressen avslöja att Minnesota United i amerikanska MLS vill köpa loss finske landslagsmittfältaren Rasmus Schüller, 25.

Kan säljas inom någon vecka

Enligt uppgifter pågår förhandlingar. Inget är helt klart men Minnesotas förhoppning och mål är att landa en värvning av Schuller under de närmsta veckorna.

Häckens sportchef Sonny Karlsson är fåordig.

- Det kan jag inte säga något om. Jag vet inte vad som händer med Rasmus, säger han kort.

Schüller befinner sig just nu på landslagsläger i Abu Dhabi med det finska landslaget.

Tack för att du hjälper oss!

Även om vi alltid försöker skriva helt korrekt kan det ibland smyga sig in felaktigheter. Därför uppskattar vi din hjälp. Skriv i meddelande-rutan nedan vad som är fel i artikeln eller vad du vill klaga på. Vi rättar alla fel och är generösa med genmälen.

Stort tack!

Tack!

Din rättelse har skickats vidare till redaktionen!

En redaktör kommer att läsa din rättelse så snart som möjligt. Tack för att du hjälper oss!

Thomas MattssonAnsvarig utgivare

Jag vill att Expressen ska vara den tidning som är mest generös med genmälen, rättelser samt hur vi redovisar eventuella klander från Pressens Opinionsnämnd.

Expressens ambition är tydlig. I vår "Kvalitetspolicy" slår jag fast att det som publiceras ska vara korrekt. Mitt första beslut som chefredaktör var att införa en fast plats i tidningen och på sajten för korrigeringar. Men vi är människor. Som gör misstag, blir lurade eller stressas till slarv. Det är några förklaringar till fel i medier, men de ursäktar ändå inte redaktionen om någon utsätts för publicitetsskada.

Expressen står bakom de "Etiska regler för press, radio och tv" som formulerats av Publicistklubben, Svenska Journalistförbundet, Tidningsutgivarna, Sveriges Tidskrifter, Sveriges Radio, Sveriges Television samt Utbildningsradion.

"Reglerna är mer av tumregler än en formell regelsamling", konstaterar Allmänhetens Pressombudsman (PO). Vad som är god pressetik måste avgöras från fall till fall och det finns inga exakta svar. Men det är bra att saken diskuteras.

Expressen talar ofta och gärna klarspråk, vi granskar och vi avslöjar; det hör journalistiken till att inte alla kommer att uppskatta det vi berättar. Om du anser att du utsatts för en publicitetsskada är det snabbaste sättet att få upprättelse att kontakta oss: mejla till rattelse@expressen.se eller ring vår nyhetsdesk på telefon 08-738 30 00. Men det går också att göra en så kallad PO-anmälan för att få en pressetisk prövning.


Läs fler nyheter i GT:s app. Ladda ner gratis här: Iphone eller Android.

Till GTs startsida

Mest läst i dag