Personuppgiftspolicy

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer i vår cookiepolicy.

Läs mer

Raseriet på slutsignal: ”Känns helt ovärdigt”

Foto: SportExpressen Play
Foto: SportExpressen Play
Foto: SportExpressen Play

MULLSJÖ. Mullsjös säsong är över.

Då utbröt också upprorsstämning i Nyhemshallen.

I fokus: Domarparet Simon Bromans och Martin Mattis utvisning på Simon Karlsson i förlängningen.

– Det känns helt ovärdigt, säger Karlsson som slog av klubban mot sargen sekunderna efter Henrik Stenbergs avgörande för Storvreta.


SportExpressen Play sänder alla matcher från innebandyslutspelet

Storvreta är i SM-final i innebandy.

Precis som vanligt med andra ord.

– Det är skönt, en lättnad så klart. Det är inget dåligt lag vi besegrar, säger backklippan Rasmus Sundstedt.

Storvreta kvitterade till 6-6 med bara minuten kvar att spela.

6.31 in på förlängningen i semifinal sex kom sedan situationen som hela innebandy-Sverige diskuterar.

Simon Karlsson utvisad före avgörandet

Efter en närkamp fick Mullsjös Simon Karlsson frislag emot sig. Karlsson tryckte sedan i väg bollen ett par meter - och åkte ut.

Väl där slog Henrik Stenberg in avgörandet. Mullsjös säsong var återigen över i en SM-semifinal.

– Det är tufft, det är det. Det är jobbigt att förlora på detta sätt. Jag vet faktiskt inte vad jag ska säga. Det är tomt, säger Simon Karlsson.

Bara minuter tidigare hade han knäckt klubban mot sargen och kastat i väg den i ren ilska.

Flera Mullsjöspelare liksom tränarna sökte upp domarna på planen för att konfrontera dem kring beslutet. Simon Broman och Martin Matti lämnade planen så fort de kunde för att undvika det värsta kaoset.

– Jag tycker synd om grabbarna, att vi inte få göra upp hela vägen. Man riktar sin ilska och besvikelse någonstans, i dag blir det mot domarna. Det var befogat, säger tränaren Andreas Elf.

Ni var riktigt förbannade.

– Vad fan. Vi får ingen andra chans. Det är definitivt nu. De sätter stopp för säsongen och vi får inte chans att spela om det. Klart att man blir förbannad.

Vad tycker du om utvisningen?

– Jag hade kunnat blunda och inte ens se den och ändå bli förbannad för att de tar utvisning i sudden. Det är möjligt att man kan döma en straff om det är solklara lägen, men det finns inga utvisningar i sudden. 

Det var ju en rätt speciell utvisning också?

– Det är helt jävla otroligt. Men det är som det är. Inget ändras i efterhand. I vanliga fall är det här ett domarpar som är väldigt bra. Jag tycker det är synd att det är de som gör misstaget. Jag hade hellre varit arg på ett annat domarpar, säger Andreas Elf.

Kritiken: ”Det känns helt ovärdigt”

Simon Karlsson vill inte kritisera domarparet. Han menar att hans agerande efter slutsignalen visar tydligt vad han tyckte och tänkte.

– Det känns helt ovärdigt. Jag vill bara säga till alla lagkompisar och alla runtomkring att de gör ett riktigt bra jobb.

Har du pratat med domarna?

– De smet ut. Jag vet inte var de har tagit vägen. 

Hur var stämningen inne i omklädningsrummet?

– Det är som det är när man åker ut. Alla känner väl att vi hade något på gång. Det tog slut. Storvreta gör det bra och vi får önska dem lycka till, säger Simon Karlsson.

Rasmus Sundstedt tycker att domaren tog rätt beslut.

– Man kan förstå att de är arga, men bollen ska väl ligga still när domarna har blåst? Skickar man i väg den tar de utvisningen. Den kanske är tuff, men det skiter jag faktiskt i nu. De tog den och ”Henke” avgör i PP. Det är perfekt, säger Storvretabacken som nu vill ha ärkerivalen i SM-finalen.

– Falun är perfekt att möta. Vi har gjort det många gånger och gjort det bra mot dem i år. Tråkigt nu att bägge lagen (Falun och Kalmarsund) har blivit sjuka men det laget som kommer till finalen kommer vi att... slå.

SportExpressen Play sänder alla matcher från innebandyslutspelet.


Simon Karlsson knäcker klubban i ilska efter avgörandet