Lias Andersson motsvarade inte förväntningarna i Traverse City, enligt Rangers spelarchef Gordie Clark. Foto: MICHAEL ERICHSEN / BILDBYRÅNLias Andersson motsvarade inte förväntningarna i Traverse City, enligt Rangers spelarchef Gordie Clark. Foto: MICHAEL ERICHSEN / BILDBYRÅN
Lias Andersson motsvarade inte förväntningarna i Traverse City, enligt Rangers spelarchef Gordie Clark. Foto: MICHAEL ERICHSEN / BILDBYRÅN
Foto: USA TODAYFoto: USA TODAY
 Foto: USA TODAY
Foto: STEFAN PERSSON / BILDBYRÅNFoto: STEFAN PERSSON / BILDBYRÅN
 Foto: STEFAN PERSSON / BILDBYRÅN

Rangers besvikna på svenska superlöftet

Publicerad

Lias Andersson, 18, slåss om en plats i New York Rangers.

Men Frölundas forward kunde ha fått en bättre start i USA.

– Han kommer att behöva höja sig när riktiga campen startar, säger Rangers spelarchef Gordie Clark.

Lias Andersson var en av HV 71:s guldhjältar i våras.Foto: PETTER ARVIDSON / BILDBYRÅN

Lias Andersson tog SM-guld med HV 71 i våras, presenterades sedan som ett av Frölundas allra tyngsta nyförvärv inför kommande säsong och draftades därefter som nummer sju av New York Rangers i somras.

Det innebär att förväntningarna är högt ställda på den svenske juniorlandslagsmannen.

Nu ska han försöka ta en plats i Rangers. I den årliga rookieturneringen i Traverse City den gångna veckan fick Lias Andersson visa upp sig inför ögonen på sin nya klubb. 

Men det gick varken som han eller Rangers hade hoppats.

"Kanske var trött?"

Rangers vann endast en av sina fyra matcher i turneringen och gjorde bara fem mål på fyra matcher. 

18-årige Andersson noterades för en assist.

I en intervju med MSG Networks uttrycker Gordie Clark, klubbens spelarchef, sin besvikelse över lagets insats – och inte minst Lias Anderssons.

– Han hade en väldigt genomsnittlig camp. Han kanske är trött eller något, men han kommer att behöva höja sig när riktiga campen startar, säger Clark.

"Lär mig varje dag"

Lias Andersson säger själv om sin första tid:

– Fysiskt är jag redo, men spelet här är väldigt tufft. På den stora rinken hemma i Sverige har man mycket tid och utrymme och kan sakta ner. Här måste man vara mycket snabbare och fatta snabbare beslut. Jag lär mig varje dag, säger han till MSG Networks.

Vad vill du jobba på under campen?

– Hela mitt spel. Och jag vill lära känna alla och få höra vad som är viktigt för att spela i ligan. Många har spelat här en lång tid så förhoppningsvis kan de hjälpa mig med några saker.

Huruvida det blir spel i Rangers eller Frölunda kommande säsong återstår alltså fortfarande att se.

Relaterade ämnen
Hector Junelind
Hector Junelind

Tack för att du hjälper oss!

Även om vi alltid försöker skriva helt korrekt kan det ibland smyga sig in felaktigheter. Därför uppskattar vi din hjälp. Skriv i meddelande-rutan nedan vad som är fel i artikeln eller vad du vill klaga på. Vi rättar alla fel och är generösa med genmälen.

Stort tack!

Tack!

Din rättelse har skickats vidare till redaktionen!

En redaktör kommer att läsa din rättelse så snart som möjligt. Tack för att du hjälper oss!

Thomas MattssonAnsvarig utgivare

Jag vill att Expressen ska vara den tidning som är mest generös med genmälen, rättelser samt hur vi redovisar eventuella klander från Pressens Opinionsnämnd.

Expressens ambition är tydlig. I vår "Kvalitetspolicy" slår jag fast att det som publiceras ska vara korrekt. Mitt första beslut som chefredaktör var att införa en fast plats i tidningen och på sajten för korrigeringar. Men vi är människor. Som gör misstag, blir lurade eller stressas till slarv. Det är några förklaringar till fel i medier, men de ursäktar ändå inte redaktionen om någon utsätts för publicitetsskada.

Expressen står bakom de "Etiska regler för press, radio och tv" som formulerats av Publicistklubben, Svenska Journalistförbundet, Tidningsutgivarna, Sveriges Tidskrifter, Sveriges Radio, Sveriges Television samt Utbildningsradion.

"Reglerna är mer av tumregler än en formell regelsamling", konstaterar Allmänhetens Pressombudsman (PO). Vad som är god pressetik måste avgöras från fall till fall och det finns inga exakta svar. Men det är bra att saken diskuteras.

Expressen talar ofta och gärna klarspråk, vi granskar och vi avslöjar; det hör journalistiken till att inte alla kommer att uppskatta det vi berättar. Om du anser att du utsatts för en publicitetsskada är det snabbaste sättet att få upprättelse att kontakta oss: mejla till rattelse@expressen.se eller ring vår nyhetsdesk på telefon 08-738 30 00. Men det går också att göra en så kallad PO-anmälan för att få en pressetisk prövning.


Läs fler nyheter i GT:s app. Ladda ner gratis här: Iphone eller Android.

Till GTs startsida

Mest läst i dag