Personuppgiftspolicy

Vi vill informera dig om vår policy som beskriver hur vi behandlar personuppgifter och cookies.

Läs mer

Jublar efter beskedet: ”Det var ju på tiden!”

Ralf Edström tycker det är positivt att Mats Gren fått sparken från IFK Göteborg. Foto: DANIEL STILLER/BILDBYRÅN
Thomas Wernerson. Foto: NILS JAKOBSSON/BILDBYRÅN
Jonas Olsson tar över som tillfällig sportchef i IFK Göteborg. Foto: ADAM IHSE/TT

Ralf Edström har länge krävt Mats Grens avgång.

På onsdagsförmiddagen kom IFK Göteborg med beskedet att sportchefen får sparken.

– Det var på tiden! säger Edström.

Samtidigt hyllas ersättaren Jonas Olsson av flera blåvita legendarer.

IFK Göteborg har sparkat sportchefen Mats Gren. 

Profilen Ralf Edström, som spelade i Blåvitt i slutet av 70-talet, har länge varit en av Grens största kritiker och under de senaste åren har han flera gånger gått ut och krävt hans avgång.

Nu, när så blivit fallet, säger Ralf:

– Det var väldigt, väldigt väntat. Men det tog lite väl lång tid, tycker jag.

– En sportchef ska förse tränaren med material att jobba med, och bara som ett exempel så tog han dit (Mikael) Ingebrigtsen innan säsongen. Och vad spelade han? 45 minuter. Om det går dåligt så tittar man först och främst på tränarbänken och skickar dem, istället för de som är högre upp i organisationen.

 

LÄS MER: Ralf Edströms krav: ”Avgå!”

Mats Gren fick beskedet att han sparkats på tisdagskvällen. Foto: MICHAEL ERICHSEN/BILDBYRÅN

 

Håkan Mild hyllar Olsson

Att Jonas Olsson, guldtränaren från 2007 som i år återvände till klubben som ansvarig för akademin, tar över som tillförordnad sportchef ser Ralf Edström positivt på.

– Han har varit med som tränare och det är en smart kille. Sedan får man utvärdera efter säsongen. Också Hannes Stiller och Hjalmar Jónsson (som tar över som assisterande tränare, reds. anm.) har blåvita hjärtan, säger Ralf Edström.

Tidigare sportchefen Håkan Mild, som år 2014 efterträddes av just Mats Gren, tror också på Jonas Olsson.

– Jag kan inte uttala mig om Mats Grens arbete. Men jag hoppas att Jonas Olsson som nu tar över får fortsätta. Han är en högst kompetent person som bland annat har gjort ett bra jobb med akademien. Han är en stabil och pålitlig individ, säger Håkan Mild.

Håkan Mild tror att Jonas Olsson kommer göra ett bra jobb som sportchef. Foto: JOHANNA LUNDBERG/BILDBYRÅN

Ravelli räds ett kval

Thomas Ravelli konstaterar att "det var en ganska kraftig rockad".

– Allt har verkat väldigt konstigt. Mats Gren sticker i väg på semester och allt har varit konstigt. Men sedan är det så i ett fotbollslag, att när man ligger så här risigt till så måste man göra någonting. Det är rätt mycket som står på spel. Något måste man göra, men jag kan inte uttala mig mer än så eftersom jag inte är involverad och inte vet hur känslan är hos spelarna. Det viktigaste är att de känner förtroende för tränaren, säger Thomas Ravelli, som innerligt hoppas att IFK Göteborg klarar sig kvar i allsvenskan:

– Det viktigaste är att man får in en ny känsla i laget så att man i de sista matcherna kan skärpa till sig och slippa kvala.

Thomas Ravelli. Foto: PETTER ARVIDSON/BILDBYRÅN

Thomas Wernerson, en annan tidigare stormålvakt i Blåvitt:

– Det var väntat att det skulle hända något. När det går dåligt under en längre period som det har gjort nu så kommer det krav att någons huvud ska falla, det skapar oro. Jag hoppas att det här beslutet kan leda till lite lugn och ro i klubben nu.

– Jag har spelat ihop med Mats och han är min kompis. Men jag anser att det här är ett riktigt beslut. Jag tycker inte i det här fallet att det är ledarnas fel utan det är truppen som är för dålig – och det är sportchefens ansvar att ändra på det.

Thomas Wernerson. Foto: JOEL MARKLUND/BILDBYRÅN

 

Hysén inte överraskad

Glenn Hysén säger att han inte blev förvånad när beskedet kom.

– Jag är inte överraskad, men jag ska inte uttala mig om hans arbetsuppgifter. Det har varit turbulent, så det är inte helt överraskande. Jag tyker ändå att Poya ska få chans, det är för tidigt att skicka av honom. Han har ett material att använda, han är fan ingen Joe Labero. Han kan inte trolla, säger Glenn Hysén och fortsätter:

– Det är klart att det skulle kunna se bättre ut än för tillfället, men det finns mycket omständigheter. Jag vet själv hur det var när jag spelade där, men det är inget vi tänkte på som spelare.

Tror du inte det påverkat truppen?

– Jo, i och med att det varit så mycket det senaste så är det klart att det inte gått helt förbi utan att de känner av det. Men grundgrejen till hur gubbarna känner är att det gått så dåligt på matcherna.

Ralf Edström tyckte det var rätt att bryta med Gren?

– Det får stå för honom. Jag vet inte hur Mats Gren sköter sitt jobb, då tar jag något ur luften.

Glenn Hysén. Foto: HANNA BRUNLÖF

Logga in för att följa

Det är gratis och går snabbt!