Oscar Fantenberg efter smällen mot Rögle. Foto: Avdo BilkanovicOscar Fantenberg efter smällen mot Rögle. Foto: Avdo Bilkanovic
Oscar Fantenberg efter smällen mot Rögle. Foto: Avdo Bilkanovic
Foto: Avdo BilkanovicFoto: Avdo Bilkanovic
 Foto: Avdo Bilkanovic
Specialhjälmen som ska skydda Fantenbergs käke. Foto: PrivatSpecialhjälmen som ska skydda Fantenbergs käke. Foto: Privat

Specialhjälmen som ska skydda Fantenbergs käke.

 Foto: Privat
Christer Fuglesang.Christer Fuglesang.

Christer Fuglesang.

Foto: Michael ErichsenFoto: Michael Erichsen
 Foto: Michael Erichsen

Räddningen för SHL-
profilen: rymdhjälmen

Publicerad

GÖTEBORG. Oscar Fantenberg, 24, har brutit käken – men närmar sig comeback.

En astronautliknande hjälm ska ta SHL-profilen tillbaka i spel.

– Våra materialare har tillverkat den, säger Fantenberg.


Här är hjälmen som ska skydda Oscar Fantenbergs käke från nya smällar.

Det var i bortamatchen mot Rögle som Frölundabacken fick ett felskär och brakade rakt in i sargen. Huvudet åkte på en ordentlig smäll och först befarades en hjärnskakning.

Men i en intervju med GT gick Fantenberg själv ut och berättade att han inte haft några sådana symptom överhuvudtaget utan att det "bara" rörde sig om en fraktur på käken.

– Jag hoppas vara tillbaka i spel om en vecka eller två, sa Fantenberg och tillade att han mår bra.

Rejält hakskydd

Nu ska en specialtillverkad hjälm ta Oscar Fantenberg tillbaka. En närmast heltäckande hjälm med ett rejält hakskydd – med fem små lufthål – ska skydda den 24-årige backens käke från nya smällar.

– Våra materialare har gjort den. Det är Joels (Lundqvist, Frölundakaptenen) gamla käkskydd, säger Fantenberg.

Fantenberg skämtar om hjälmen på Twitter: "Snart redo för avfärd. Fuglesang ringde och ville ha sällskap."

Oscar Fantenberg ska göra återbesök hos läkaren i dagarna. Syns ingen försämring då fattas beslut om att operation inte är nödvändig.

Hector Junelind
Hector Junelind

Tack för att du hjälper oss!

Även om vi alltid försöker skriva helt korrekt kan det ibland smyga sig in felaktigheter. Därför uppskattar vi din hjälp. Skriv i meddelande-rutan nedan vad som är fel i artikeln eller vad du vill klaga på. Vi rättar alla fel och är generösa med genmälen.

Stort tack!

Tack!

Din rättelse har skickats vidare till redaktionen!

En redaktör kommer att läsa din rättelse så snart som möjligt. Tack för att du hjälper oss!

Thomas MattssonAnsvarig utgivare

Jag vill att Expressen ska vara den tidning som är mest generös med genmälen, rättelser samt hur vi redovisar eventuella klander från Pressens Opinionsnämnd.

Expressens ambition är tydlig. I vår "Kvalitetspolicy" slår jag fast att det som publiceras ska vara korrekt. Mitt första beslut som chefredaktör var att införa en fast plats i tidningen och på sajten för korrigeringar. Men vi är människor. Som gör misstag, blir lurade eller stressas till slarv. Det är några förklaringar till fel i medier, men de ursäktar ändå inte redaktionen om någon utsätts för publicitetsskada.

Expressen står bakom de "Etiska regler för press, radio och tv" som formulerats av Publicistklubben, Svenska Journalistförbundet, Tidningsutgivarna, Sveriges Tidskrifter, Sveriges Radio, Sveriges Television samt Utbildningsradion.

"Reglerna är mer av tumregler än en formell regelsamling", konstaterar Allmänhetens Pressombudsman (PO). Vad som är god pressetik måste avgöras från fall till fall och det finns inga exakta svar. Men det är bra att saken diskuteras.

Expressen talar ofta och gärna klarspråk, vi granskar och vi avslöjar; det hör journalistiken till att inte alla kommer att uppskatta det vi berättar. Om du anser att du utsatts för en publicitetsskada är det snabbaste sättet att få upprättelse att kontakta oss: mejla till rattelse@expressen.se eller ring vår nyhetsdesk på telefon 08-738 30 00. Men det går också att göra en så kallad PO-anmälan för att få en pressetisk prövning.


Läs fler nyheter i GT:s app. Ladda ner gratis här: Iphone eller Android.

Till GTs startsida

Mest läst i dag