Personuppgiftspolicy

Vi vill informera dig om vår policy som beskriver hur vi behandlar personuppgifter och cookies.

Läs mer

"Höjdpunkten i livet – gillar inte Blåvitt"

Mathias Eteus imponerade i Scandinavium. Foto: MICHAEL ERICHSEN / BILDBYRÅN
Oskar Örth prickade in 2-1-målet. Foto: MICHAEL ERICHSEN / BILDBYRÅN
Gais-jubel efter 1-1-målet. Foto: MICHAEL ERICHSEN / BILDBYRÅN
Fredrik Rumin tänker ta en "dag off" efter sitt sena kvitteringsmål. Foto: MICHAEL ERICHSEN / BILDBYRÅN

Futsalfest i Scandinavium och nytt svenskt publikrekord. 

Och stor dramatik i prestigemötet. 

– Det var nog höjdpunkten i mitt liv. Som ur-gaisare gillar man inte Blåvitt, säger Fredrik Rumin, 25. 

Det gamla publikrekordet var på 1 754 personer och sattes när IFK Uddevalla tog emot Örebro i våras. Både IFK Göteborg och Gais har Lisebergshallen som hemmaarena. Det var där Blåvitts dittills högsta publiksiffra, 850, noterades när de regerande mästarna från Uddevalla kom och delade på poängen (2–2). 

Men den siffran krossades när futsalderbyt flyttade in i Scandinavium. Hemmalaget IFK Göteborg siktade på 3 000 åskådare mot nykomlingen Gais, men siffran landade till slut på 2 457. 

Blåvitt dominerade stort inledningsvis och gick ifrån till 4-1, men Gais gav inte upp utan pressade laget som blev svenska mästare 2016. 

"Tar emot att säga det" 

I slutet av andra halvlek ledde hemmalaget med 5-3. Då tog Gais ut målvakten – och det gav önskat resultat. Gästerna reducerade, och med 48 sekunder kvar prickade Fredrik Rumin in slutresultatet 5-5. 

– Hur mycket det än tar emot att säga det så är de storebror, så det var gott att trycka dit dem. Det är fantastiskt jävla skönt. En drömupphämtning och jag fick äran att vara joker när vi tog ut målvakten, säger han. 

Hur mycket betyder det här för er gaisare? 

– För alla gaisare i omklädningsrummet betyder det allt. Vi skjuter in oss och har fått vår första poäng i SFL och kan bara blicka framåt. Nu går vi in med bra självförtroende till nästa match. 

"Jag tar en dag off" 

Hur firar ni poängen? 

Jag tror att hälften jobbar i morgon, men jag tror faktiskt att jag tar en dag off, säger Fredrik Rumin. 

Blåvitts tvåmålskytt Mathias Etéus tror att hans lag blev tagna av stundens allvar. 

– Vi har fel personer inne på planen som inte är vana vid stressen när det är kort tid kvar. Väldigt snöpligt måste jag säga, det hade varit skönt med en seger. 

Vad säger du om stämningen här i Scandinavium? 

– Grym! Det blir så mycket bättre tryck här inne jämfört med en fotbollsarena, säger Mathias Etéus, som har gjort två allsvenska fotbollsmatcher för IFK Göteborg. 

Även om lagen delade på poängen ses derbyt som en seger för futsalen i stort. 

– Fantastiskt kul att se att båda klackarna var här. Det var säkert rätt gott snack uppe på läktaren också. IFK gjorde det riktigt bra och skyltade hela Göteborg. Hoppas det finns fler lag som vill utmana om publikrekordet nu, säger Fredrik Rumin. 

Mathias Etéus: 

– Jag tror att det här betyder jättemycket för sporten. Två stora fotbollsklubbar som går in och visar upp futsalen från en bra sida. 

Logga in för att följa

Det är gratis och går snabbt!