Peiman Eliassi är i Kurdistan. Foto: Jan WiridenPeiman Eliassi är i Kurdistan. Foto: Jan Wiriden
Peiman Eliassi är i Kurdistan. Foto: Jan Wiriden
"Det är inte optimalt", säger LSK-tränaren Jonas Olsson Foto: Pontus Ferneman"Det är inte optimalt", säger LSK-tränaren Jonas Olsson Foto: Pontus Ferneman
"Det är inte optimalt", säger LSK-tränaren Jonas Olsson Foto: Pontus Ferneman

Publikfavoriten kvar i Kurdistan i en månad

Publicerad

Ljungskiles mittfältare Peiman Eliassi är i Kurdistan.

Först i mitten av mars väntas 26-åringen vara tillbaka.

– Det är inte optimalt, säger LSK-tränaren Jonas Olsson.

När GT når Peiman Eliassi säger han kort:

– Jag är i Kurdistan av familjeskäl. Jag är snart tillbaka i Sverige.

Jonas Olsson däremot säger att det dröjer över en månad till.

– Det vi vet är att han kommer missa cupspelet och komma tillbaka i mitten av mars. Man får vara human och låta honom hälsa på släkt och vänner i Kurdistan. Men han har blivit kvar längre än vi hoppats, erkänner tränaren.

"Ser honom som sent nyförvärv"

Ljungskiles publikfavorit håller i gång på egen hand i Kurdistan.

– Det är inte optimalt att han tränar där och inte hemma med oss. Vi får se vilken status han har när han kommer hem. Han kanske inte ligger så långt efter. Vi ser Peiman som ett sent nyförvärv.

På måndag börjar superettanlaget cupspelet med bortamatch mot Djurgården. Då saknas - utöver Peiman Eliassi - mest troligt anfallarna Hannes Stiller och Gabriel Altemark-Vanneryr.

"Killer Stiller" saknas

– Hannes är knäskadad och blir borta ett tag. Återstår att se hur många veckor det blir. Gabriel ska undersökas, men verkar ha en mindre muskelskada, säger Jonas Olsson.

Ljungskile har allsvenska klubbarna Djurgården och Hammarby och sin seriekonkurrent Syrianska i cupgruppen.

– Det blir väldigt tufft. Det är ingen lätt lottning för någon i Sverige. Vi vet om att Djurgården och Bajen är stora favoriter. Vi går in i cupen med känslan att det är bra gjort om vi vinner. Vi har gjort det rätt okej i träningsmatcherna. Det blir spännande, säger IFK:s guldtränare från 2007.

Fiskar efter nyförvärv

De har ännu inte spikat truppen.

– Vi har inte så många spelare. Vi kanske tar in någon spelare ytterligare. Vi tittar brett. Hittar vi en spelare som kan spela på flera positioner och passar in i vårt tänk finns möjligheten att vi plockar in honom.

Eric Nilsson
Eric Nilsson

Tack för att du hjälper oss!

Även om vi alltid försöker skriva helt korrekt kan det ibland smyga sig in felaktigheter. Därför uppskattar vi din hjälp. Skriv i meddelande-rutan nedan vad som är fel i artikeln eller vad du vill klaga på. Vi rättar alla fel och är generösa med genmälen.

Stort tack!

Tack!

Din rättelse har skickats vidare till redaktionen!

En redaktör kommer att läsa din rättelse så snart som möjligt. Tack för att du hjälper oss!

Thomas MattssonAnsvarig utgivare

Jag vill att Expressen ska vara den tidning som är mest generös med genmälen, rättelser samt hur vi redovisar eventuella klander från Pressens Opinionsnämnd.

Expressens ambition är tydlig. I vår "Kvalitetspolicy" slår jag fast att det som publiceras ska vara korrekt. Mitt första beslut som chefredaktör var att införa en fast plats i tidningen och på sajten för korrigeringar. Men vi är människor. Som gör misstag, blir lurade eller stressas till slarv. Det är några förklaringar till fel i medier, men de ursäktar ändå inte redaktionen om någon utsätts för publicitetsskada.

Expressen står bakom de "Etiska regler för press, radio och tv" som formulerats av Publicistklubben, Svenska Journalistförbundet, Tidningsutgivarna, Sveriges Tidskrifter, Sveriges Radio, Sveriges Television samt Utbildningsradion.

"Reglerna är mer av tumregler än en formell regelsamling", konstaterar Allmänhetens Pressombudsman (PO). Vad som är god pressetik måste avgöras från fall till fall och det finns inga exakta svar. Men det är bra att saken diskuteras.

Expressen talar ofta och gärna klarspråk, vi granskar och vi avslöjar; det hör journalistiken till att inte alla kommer att uppskatta det vi berättar. Om du anser att du utsatts för en publicitetsskada är det snabbaste sättet att få upprättelse att kontakta oss: mejla till rattelse@expressen.se eller ring vår nyhetsdesk på telefon 08-738 30 00. Men det går också att göra en så kallad PO-anmälan för att få en pressetisk prövning.


Läs fler nyheter i GT:s app. Ladda ner gratis här: Iphone eller Android.

Till GTs startsida

Mest läst i dag