Foto: CARL SANDIN / BILDBYRÅN
 Foto: CARL SANDIN / BILDBYRÅN

Publikfavoriten klar för ny klubb

Publicerad

Den gamla Frölunda-favoriten Fredrik Pettersson har hittat en ny klubb.

30-åringen har skrivit på ett ettårskontrakt med ZSC Lions i Schweiz.

Fredrik Pettersson spelade till sig en plats i många Frölunda-hjärtan innan han lämnade klubben för KHL-spel med Donbass Donetsk 2012.

Nu har fowarden, som avgjorde VM-kvartsfinalen mot Kanada 2013 med ett spektakulärt mål, hittat en ny klubbadress.

Han har skrivit på för schweiziska ZSC Lions.

– Han är en hårt jobbande spelare med ett väldigt bra skott. Han arbetar även hårt utanför isen, säger sportchef Sven Leuenberger till klubbens hemsida. 

Frölunda får vänta

Under förra säsongen spelade Pettersson i KHL med klubben Torpedo Nizhy Novgorod där det blev 12 poäng på 24 matcher innan han avslutade säsongen med spel i Dinamo Minsk. Där noterades han för 18 poäng på 18 matcher.

Frölundasupportrarna har länge hoppats på att Pettersson ska återvända till Göteborg – nu får man åtminstone vänta ett år till.

I Zürich blir 30-åringen lagkamrat med landsmännen Mattias Sjögren och Robert Nilsson. Det blir hans andra sejour i Schweiz då han mellan 2014 till 2016 spelade i Lugano.

Relaterade ämnen
Oskar Lindwall
Oskar Lindwall

Tack för att du hjälper oss!

Även om vi alltid försöker skriva helt korrekt kan det ibland smyga sig in felaktigheter. Därför uppskattar vi din hjälp. Skriv i meddelande-rutan nedan vad som är fel i artikeln eller vad du vill klaga på. Vi rättar alla fel och är generösa med genmälen.

Stort tack!

Tack!

Din rättelse har skickats vidare till redaktionen!

En redaktör kommer att läsa din rättelse så snart som möjligt. Tack för att du hjälper oss!

Thomas MattssonAnsvarig utgivare

Jag vill att Expressen ska vara den tidning som är mest generös med genmälen, rättelser samt hur vi redovisar eventuella klander från Pressens Opinionsnämnd.

Expressens ambition är tydlig. I vår "Kvalitetspolicy" slår jag fast att det som publiceras ska vara korrekt. Mitt första beslut som chefredaktör var att införa en fast plats i tidningen och på sajten för korrigeringar. Men vi är människor. Som gör misstag, blir lurade eller stressas till slarv. Det är några förklaringar till fel i medier, men de ursäktar ändå inte redaktionen om någon utsätts för publicitetsskada.

Expressen står bakom de "Etiska regler för press, radio och tv" som formulerats av Publicistklubben, Svenska Journalistförbundet, Tidningsutgivarna, Sveriges Tidskrifter, Sveriges Radio, Sveriges Television samt Utbildningsradion.

"Reglerna är mer av tumregler än en formell regelsamling", konstaterar Allmänhetens Pressombudsman (PO). Vad som är god pressetik måste avgöras från fall till fall och det finns inga exakta svar. Men det är bra att saken diskuteras.

Expressen talar ofta och gärna klarspråk, vi granskar och vi avslöjar; det hör journalistiken till att inte alla kommer att uppskatta det vi berättar. Om du anser att du utsatts för en publicitetsskada är det snabbaste sättet att få upprättelse att kontakta oss: mejla till rattelse@expressen.se eller ring vår nyhetsdesk på telefon 08-738 30 00. Men det går också att göra en så kallad PO-anmälan för att få en pressetisk prövning.


Läs fler nyheter i GT:s app. Ladda ner gratis här: Iphone eller Android.

Till GTs startsida

Mest läst i dag