Personuppgiftspolicy

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer i vår cookiepolicy.

Läs mer

Publiken spottade på elvaåringar under Gothia

Foto: MATHIAS BERGELD / BILDBYRÅN

En av matcherna i Gothia Cup fick avbrytas efter att en ledare löpt amok.

Enligt ögonvittnen ska ledaren ha hotat spelarna – som är elva år gamla, Gothias yngsta åldersklass. 

Efter detta utbröt även kaos i publiken och åskådare spottade på spelarna, enligt vittnen.

– Ledaren uppträdde på ett aggressivt och oacceptabelt sätt. Han blev utvisad och är avstängd från resten av Gothia, säger Malin Jonson, kommunikationsansvarig för Gothia Cup.

– Pojkarna tyckte att det var väldigt obehagligt, säger ett ögonvittne.

Under fredagsmorgonen pågick en match i Gothia Cup på Heden i centrala Göteborg. Men med fyra minuter kvar att spela fick matchen avbrytas.

Orsaken var att en ledare fick ett vansinnesutbrott – vilket först ledde till en utvisning och sedan till att matchen avbröts. Efter ledarens utbrott skedde enligt GT:s uppgifter flera ytterligare incidenter. Där också publik var inblandade – och ska ha spottat på spelare vid hörnor och inkast. 

Malin Jonsson
Foto: Press

Gothia Cup bekräftar också att incidenten inte bara handlade om en enskild ledare.

– Hans aggressiva uppträdande gjorde att det blev oroligt runt planen, säger Jonson.


LÄS ÄVEN: Gothia Cup-deltagare jagades och knivskars

Stängs av resten av turneringen

Ledaren är nu kallad till Exercishuset på Heden, där Gothia Cups personal kommer att förhöra honom om det inträffade. Han är dock redan avstängd från resten av turneringen.

– Nu är hans lag visserligen utslaget. Men en avstängning innebär att han inte får delta på några saker som har med Gothia att göra. Laget ska till exempel på prisutdelning, men där får han inte vara med, säger Malin Jonson.

"Väldigt obehagligt"

Enligt de ögonvittnen som GT varit i kontakt med var stämningen mycket hotfull. Det lag som bespottats av publiken ombads att lämna Gothia-området omedelbart och lagen tackade inte för matchen. 

– Pojkarna tyckte att det var väldigt obehagligt, säger ett ögonvittne.