Personuppgiftspolicy

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer i vår cookiepolicy.

Läs mer

Profilens nya uppdrag – efter alla år på TV4

Senaste avsnittet av Studio GT.
Andreas Odén.Foto: TIM JANSSON
Foto: MATHIAS BERGELD / BILDBYRÅN

Han är ett välkänt ansikte i tv-rutan.

Nu får Andreas Odén, 48, vad han kallar ”ett drömuppdrag”.

Under seglingsfesten på Marstrand nästa vecka kommer TV4-ankaret att vara speaker.

– Jag älskar segling och har seglat mycket själv, säger Odén.

Marstrand-seglingarna lockar varje år tusentals besökare.Foto: HANNA BRUNLÖF
Marstrand-seglingarna lockar varje år tusentals besökare.Foto: HANNA BRUNLÖF
Marstrand-seglingarna lockar varje år tusentals besökare.Foto: HANNA BRUNLÖF

I nästa vecka – den 3 till 7 juli – går den årliga seglingstävlingen GKSS Match Cup Sweden på Marstrand av stapeln. Årets tävling är final på den internationella World Match Racing Tour och på plats finns världens bästa besättningar med sina katamaraner för att göra upp om att bli världsmästare för säsongen 2018/19.

Men det är inte bara på tävlingsbåtarna det blir stjärnspäckat.

Som speaker har Marstrand-seglingarna nämligen knutit upp Andreas Odén – som under många år mer eller mindre var synonym med TV4:s sportsändningar.

– Jag älskar segling och har seglat mycket själv. Jag ser verkligen fram emot att få vara en del av teamet och leda åskådarna genom VM-finalen på Match Cup Sweden. Det är ett grymt evenemang, Marstrand är en tight arena med stor och seglingskunnig publik. Att få vara med när världens 12 bästa besättningar varav tre från Sverige, gör upp i en VM-final på de snabba och spektakulära M32:katamaranerna kommer bli fantastiskt. Ett drömuppdrag kort och gott, säger Andreas Odén.

Andreas Odén (till höger) tillsammans med dåvarande TV4-kollegorna Patrick Ekwall och Suzanne Sjögren. Bilden är tagen för några år sedan.
”Det kommer bli fantastiskt”, säger Andreas Odén.Foto: TIM JANSSON

”Han har alla kvalifikationer”

48-åringen från Jönköping lämnade i vintras TV4 – där han utöver att ha varit sportankare i kanalens nyhetssändningar även lett sändningar om ishockey, handboll och fotboll – för att i stället satsa helt på sitt produktionsbolag.

– Att lämna TV4 känns naturligtvis lite dubbelt – det är spännande att gå vidare, men det är ett väldigt skönt gäng på fyran, i synnerhet på sporten, sa han till Dagens Media då.

Över 50 000 personer väntas komma till Marstrand nästa vecka och arrangören gläds åt att det är just Andreas Odén som kommer guida besökarna genom tävlingarna.

– Visionen är att skapa en mix av Radiosporten och P4 Extra. Då behöver vi en bred och kunnig journalist som vågar ta plats och både kan utbilda och underhålla. Andreas med sin kunskap och erfarenhet har alla kvalifikationer för att skapa en grym upplevelse och atmosfär, säger Marcus Dunér som är evenemangsansvarig och vd för Create Agency.