Robin Figren. Foto: BILDBYRÅNRobin Figren. Foto: BILDBYRÅN
Robin Figren. Foto: BILDBYRÅN
Figren med pokalen framför folkhavet på Götaplatsen för ett år sedan. Foto: BILDBYRÅNFigren med pokalen framför folkhavet på Götaplatsen för ett år sedan. Foto: BILDBYRÅN
Figren med pokalen framför folkhavet på Götaplatsen för ett år sedan. Foto: BILDBYRÅN

Profilens farväl:
'Minnen för livet'

Publicerad

GÖTEBORG. Han återvände till Göteborg – och fick vinna SM-guld med Frölunda.

I ett känslosamt inlägg tar Robin Figren, 29, nu avsked av klubben, ledarna, spelarna och supportrarna.

Robin Figren tackar för sig.Foto: BILDBYRÅN

Robin Figren kom till Frölunda som förstaårsjunior, vann SM-guld med J18-laget och silver med J20 – och tog sedan steget utomlands.

Men när han återvände till svensk hockey efter åren i WHL och AHL var det först till Djurgården och senare till Linköping.

Men det stora karriärlyftet skulle komma i Göteborg.

Figren återvände till Frölunda 2013 och blommade ut till en nyckelspelare. Med sin uppoffrande spelstil blev han snabbt en favorit i supporterkretsar och framgångarna lät inte vänta på sig: SM-guld 2016 och dubbla CHL-titlar (2016 och 2017).

Men nu är tiden i Frölunda över.

"Minnen för livet"

Figren är en av de tunga profilerna som lämnar klubben efter semifinaluttåget på långfredagen. I ett långt inlägg under rubriken "Ett par rader från en vemodig man" på Twitter tar den 29-årige forwarden farväl av Göteborg:

Jag kom tillbaka till Göteborg för fyra år sedan. Jag hade saknat den här staden efter ett par år av hockeyluffande. Jag hade mest av allt saknat staden och människorna, men självklart även organisationen. Riktlinjerna var tydliga när jag kom, och sakta men säkert klättrade vi uppåt. Långsamt men raskt. År tre fick vi, och jag själv, äntligen vinna och äntligen stå på toppen. Och senare på en bardisk på Valand. Och senare på Götaplatsen. Minnen jag självklart bär med mig resten av mitt liv.

"En harmoni som är svårslagen"

Figren tackar ledare, sponsorer, personal i och runt föreningen, supportrar och lagkamrater.

Mina grabbar. En av de största anledningarna till att jag spelar ishockey är just samhörigheten till mina lagkamrater. Att sitta inne i materialarrummet med en alldeles för stark knegar-kopp, med andra spelare, och dra rövarhistorier är en harmoni som är svårslagen.

Förvirringen – här blir Stålberg till "Snålberg".Foto: C More

Robin Figren avslutar inlägget med att ge svaret på gåtan om vem som låg bakom tröjkuppen där Sebastian Stålberg blev "Snålberg":

PS. Ja, det var jag som bytte namn på din matchtröja, Sebbe. Hoppas vi ändå kan vara vänner.

 

Inlägget i sin helhet:

https://twitter.com/figge_22/status/854986371630542848

Vart Robin Figren tar vägen härnäst är oklart, men enligt uppgifter letar han alternativ utomlands.

 

Följ utvecklingen i GT:s app – ladda ner den gratis här: Iphone eller Android.

Relaterade ämnen
Hector Junelind
Hector Junelind

Tack för att du hjälper oss!

Även om vi alltid försöker skriva helt korrekt kan det ibland smyga sig in felaktigheter. Därför uppskattar vi din hjälp. Skriv i meddelande-rutan nedan vad som är fel i artikeln eller vad du vill klaga på. Vi rättar alla fel och är generösa med genmälen.

Stort tack!

Tack!

Din rättelse har skickats vidare till redaktionen!

En redaktör kommer att läsa din rättelse så snart som möjligt. Tack för att du hjälper oss!

Thomas MattssonAnsvarig utgivare

Jag vill att Expressen ska vara den tidning som är mest generös med genmälen, rättelser samt hur vi redovisar eventuella klander från Pressens Opinionsnämnd.

Expressens ambition är tydlig. I vår "Kvalitetspolicy" slår jag fast att det som publiceras ska vara korrekt. Mitt första beslut som chefredaktör var att införa en fast plats i tidningen och på sajten för korrigeringar. Men vi är människor. Som gör misstag, blir lurade eller stressas till slarv. Det är några förklaringar till fel i medier, men de ursäktar ändå inte redaktionen om någon utsätts för publicitetsskada.

Expressen står bakom de "Etiska regler för press, radio och tv" som formulerats av Publicistklubben, Svenska Journalistförbundet, Tidningsutgivarna, Sveriges Tidskrifter, Sveriges Radio, Sveriges Television samt Utbildningsradion.

"Reglerna är mer av tumregler än en formell regelsamling", konstaterar Allmänhetens Pressombudsman (PO). Vad som är god pressetik måste avgöras från fall till fall och det finns inga exakta svar. Men det är bra att saken diskuteras.

Expressen talar ofta och gärna klarspråk, vi granskar och vi avslöjar; det hör journalistiken till att inte alla kommer att uppskatta det vi berättar. Om du anser att du utsatts för en publicitetsskada är det snabbaste sättet att få upprättelse att kontakta oss: mejla till rattelse@expressen.se eller ring vår nyhetsdesk på telefon 08-738 30 00. Men det går också att göra en så kallad PO-anmälan för att få en pressetisk prövning.


Läs fler nyheter i GT:s app. Ladda ner gratis här: Iphone eller Android.

Till GTs startsida

Mest läst i dag