Personuppgiftspolicy

Vi vill informera dig om vår policy som beskriver hur vi behandlar personuppgifter och cookies.

Läs mer

Profilen erkänner: tog gult kort – för att festa

Bobbie Friberg da Cruz. Foto: LENNART REHNMAN
Göteborgaren drog till Cypern på partyresa i stället för att spela fotboll.
Bobbie Friberg Da Cruz. Foto: PETER MAGNUSSON

2007 tog Bobbie Friberg Da Cruz ett gult kort medvetet – för att kunna åka på partyresa till Cypern. 

Det bekräftar han själv i podcasten FD 60 minuter. 

– Där kunde min karriär varit över. Jag ångrar det stenhårt, säger den dåvarande gaisaren enligt Fotbollskanalen

Bobbie Friberg Da Cruz har avslutat elitkarriären och är numera tränare för division 2-klubben Assyriska BK hemma i Göteborg. 

I Fotbolldirekts podcast FD 60 minuter ger han nu sin syn på det elva år gamla ryktet. Baraben.com, en supportersajt till IFK Göteborg, skrev då att Gaisstjärnan medvetet tagit ett gult kort medvetet mot Trelleborg för att därmed bli avstängd i nästa match mot just Trelleborg. 

Anledningen som uppgavs var att Bobbie Friberg da Cruz ville åka till Cypern med sina polare och festa. 

– Allt de skriver stämmer, säger Friberg da Cruz i FD 60 minuter. 

Bobbie Friberg da Cruz drar av sig tröjan och får gult kort. Foto: ADAM IHSE / SCANPIX SWEDEN

Den frispråkige göteborgaren gjorde mål, drog av sig tröjan när han firade, varnades för det – och drog planenligt till Cypern. 

– Grabbarna kom fram till ett datum som var jävligt bra, men jag hade bara fem dagar ledigt. Men jag hade också två gula kort så om jag skulle ta ett till inför den matchen kunde jag få en veckas semester. Jag gick självklart ut och tog det gula kortet, för att följa med grabbarna på semester, berättar han i podden, vilket Fotbollskanalen återger. 

Friberg da Cruz avslutade karriären efter sin tid i finska IFK Mariehamn. Foto: MARIEHAMN

”Kommer du ut nu är du död” 

Ryktet om partytrippen spred sig i Göteborg, lokaltidningarna sökte spelaren – som trodde att media skulle stå och vänta på honom på Landvetters flygplats vid hemkosten. 

– Jag ringde morsan som var där och kollade läget, men hon sa: "Det är inga här". Precis när jag hämtade ut bagaget så ringde hon igen och sa: "Kommer du ut nu är du död". Då stod det folk där, så jag tog vägen runt andra sidan. Jag lyckades sopa det under mattan.

Roland Nilsson tränade Gais 2007 och huvudpersonen själv tror att karriären hade varit körd om coachen fått nys om den medvetna varningen och eskapaderna utomlands. 

– Han hade aldrig accepterat det. Hade det uppdagats och han fått reda på att allt stämt så... Han hade kastat mig direkt. Jag var ung och naiv. Det här är något jag ångrar stenhårt, säger Bobbie Friberg da Cruz i podcasten 60 minuter enligt Fotbollskanalen

Logga in för att följa

Det är gratis och går snabbt!