Personuppgiftspolicy

Vi vill informera dig om vår policy som beskriver hur vi behandlar personuppgifter och cookies.

Läs mer

Proffsbowlaren Martin blev påkörd i USA: ”Flög 15 meter”

Bowlingproffset Martin Larsen från Varberg blev påkörd i USA. Foto: Privat / Privat
Martin Larsen, Mattias Wetterberg och Jesper Svensson efter att ha tagit brons i 3-manna i VM i bowling den 3 december 2018 i Hong Kong. Foto: MARKUS HEGNELIUS / BILDBYRÅN

Bowlingproffset Martin Larsen från Varberg var i USA för att tävla när olyckan inträffade.

Han skulle korsa den trefiliga vägen tillsammans med en vän och såg inte bilen som kom i full fart i den tredje filen.

– Jag flög 15 meter. Jag minns att jag var i luften länge och hann tänkta att det här inte kan gå bra, säger han.

Det var under torsdagen förra veckan som Martin Larsen var vid Virginia beach tillsammans med en vän. De hade en ledig kväll innan tävlingarna skulle dra i gång dagen efter och bestämde sig för att se sig omkring.

– Vi hade tabbat oss med parkeringen så bilen hade blivit bortbogserad. Det var bara två kilometer till dit bilen fanns så vi tänkte att vi skulle gå dit och det var då olyckan inträffade, säger han.

”Flög 15 meter”

Vid en större korsning på en enkelriktad trefilig väg stod Martin och hans vän och väntade på att det skulle bli grön gubbe. Flera gånger slog de om till rött för biltrafikanterna och när två bilar stannat i de två närmsta filerna tänkte Martin att det var deras tur att gå.

– Vi var otåliga och trodde att det skulle bli grönt och började väl gå utan att titta oss för ordentligt. När vi var en bit ut i gatan började bilarna rulla så vi skyndade oss in i den tredje tomma filen för att inte vara i vägen. Då kom en bil i full fart. Vi såg den inte förens det var försent och den såg inte oss.

Bowlingproffset Martin Larsen från Varberg blev påkörd i USA. Foto: Privat / Privat

Martins vän hann precis undan men Martin bar en stor förpackning med vatten på axeln och var inte lika snabb. Kraschen var ett faktum.

– De som såg mig säger att jag flög femton meter. Jag minns att jag var i luften länge och hann tänkta att det här inte kan gå bra. Jag var medveten hela tiden och faktum är att vattnet kan ha räddat mig. Det tog den värsta smällen och gjorde så jag inte slog huvudet i bilen.

Passande smeknamn

Ambulansen kom efter bara några minuter och Martin kördes direkt till sjukhuset för att röntgas. Resultatet av olyckan blev två benbrott på vänster handled, ett brutet revben och en skada på ena ryggkotan.

– Allt är sådant som läker själv så jag behöver inte opereras. Sen fick jag 59 stygn i armen också. Det ser lite ut som att jag varit med om en hajattack. Det är ju ingen höjdare men man kan ju inte önska ett bättre utfall när man tänker på vad som hade kunnat hända, säger han.

Det lär dröja lite innan ryggen och revbenet är helt återställda igen och Martin kan gå tillbaka till tävlandet, men högerarmen som han använder i bowlingen klarade sig med bara några skrapsår.

– Mitt smeknamn är ju Lucky Larsen och det kan man ju säga passar bra in den här gången, säger han.