Foto: THOMAS JOHANSSON/TT / TT NYHETSBYRÅNFoto: THOMAS JOHANSSON/TT / TT NYHETSBYRÅN
 Foto: THOMAS JOHANSSON/TT / TT NYHETSBYRÅN
Foto: CHRISTIAN ÖRNBERG / BILDBYRÅNFoto: CHRISTIAN ÖRNBERG / BILDBYRÅN
 Foto: CHRISTIAN ÖRNBERG / BILDBYRÅN

Pontus Dahlberg ratas i VM-truppen

Publicerad

I dag presenterade förbundskapten Janne Andersson Sveriges trupp till VM i Ryssland.

En som saknades var målvaktstalangen Pontus Dahlberg, som nu berättar om besvikelsen.

– Det är tråkigt att jag inte kom med. Jag hade drömt om det, men inte räknat med det. Jag hade sett det som en bonus, säger Pontus Dahlberg.

Robin Olsen, Karl Johan Johnsson och Kristoffer Nordfeldt blir de tre målvakter som får följa med till fotbolls-VM i Ryssland i sommar. Det bekräftade Janne Andersson vid en presskonferens på tisdagskvällen.

Det innebär att målvaktstalangen Pontus Dahlberg inte får någon VM-biljett.

– Jag inser att många saknar Pontus Dahlberg som är ung och lovande, säger Olof Lundh.

Janne Andersson säger att han förstår de som saknar Dahlberg, men menar att han tror på de tre spelare han valt att ta ut.

– Han är en målvakt som verkligen gjort det bra. Vi har en stor tilltro för de här tre målvakterna, säger Janne Andersson.

 

LÄS MER: Stor ranking – betyg och kommentar på alla 32 VM-lag

 

Pontus Dahlberg: ”Klart jag hade hoppats”

Pontus Dahlberg blev i januari allsvenskans dyraste målvaktsförsäljning någonsin, när han såldes av IFK Göteborg till Watford för cirka 35 miljoner kronor.

Han säger att det är tråkigt att han inte får följa med till VM, men att han respekterar det beslut som tagits.

– Jag tycker att jag har kvaliteterna som krävs för att vara med men respekterar självklart Jannes beslut. Konkurrensen är tuff och tre bra målvakter är med. Det är inte bara att glida in på ett bananskal, säger han.

Han fortsätter:

– Det kommer x antal mästerskap framöver. Jag får sikta in mig på Malta borta med U21 den 7 juni. Men det är klart att jag hade hoppats på VM, alla vill ju spela VM.

Pontus Dahlberg väljer nu att blicka framåt mot framtida landslagsmöjligheter.

– Fortsätter jag att jobba hårt och träna bra så är mina chanser goda på sikt. Jag hoppas att jag är med på nästa samling i stället.

 

LÄS MER: Fotbolls-VM i tv – tider och kanaler

MISSA INGET!  Få de senaste nyheterna om VM-lagen – direkt i Messenger 

LÄS MER: Fotbolls-VM 2018 – allt du behöver veta

LÄS MER: Sveriges grupp och spelschema i fotbolls-VM

Markus Wulcan
Markus Wulcan

Tack för att du hjälper oss!

Även om vi alltid försöker skriva helt korrekt kan det ibland smyga sig in felaktigheter. Därför uppskattar vi din hjälp. Skriv i meddelande-rutan nedan vad som är fel i artikeln eller vad du vill klaga på. Vi rättar alla fel och är generösa med genmälen.

Stort tack!

Tack!

Din rättelse har skickats vidare till redaktionen!

En redaktör kommer att läsa din rättelse så snart som möjligt. Tack för att du hjälper oss!

Thomas MattssonAnsvarig utgivare

Jag vill att Expressen ska vara den tidning som är mest generös med genmälen, rättelser samt hur vi redovisar eventuella klander från Pressens Opinionsnämnd.

Expressens ambition är tydlig. I vår "Kvalitetspolicy" slår jag fast att det som publiceras ska vara korrekt. Mitt första beslut som chefredaktör var att införa en fast plats i tidningen och på sajten för korrigeringar. Men vi är människor. Som gör misstag, blir lurade eller stressas till slarv. Det är några förklaringar till fel i medier, men de ursäktar ändå inte redaktionen om någon utsätts för publicitetsskada.

Expressen står bakom de "Etiska regler för press, radio och tv" som formulerats av Publicistklubben, Svenska Journalistförbundet, Tidningsutgivarna, Sveriges Tidskrifter, Sveriges Radio, Sveriges Television samt Utbildningsradion.

"Reglerna är mer av tumregler än en formell regelsamling", konstaterar Allmänhetens Pressombudsman (PO). Vad som är god pressetik måste avgöras från fall till fall och det finns inga exakta svar. Men det är bra att saken diskuteras.

Expressen talar ofta och gärna klarspråk, vi granskar och vi avslöjar; det hör journalistiken till att inte alla kommer att uppskatta det vi berättar. Om du anser att du utsatts för en publicitetsskada är det snabbaste sättet att få upprättelse att kontakta oss: mejla till rattelse@expressen.se eller ring vår nyhetsdesk på telefon 08-738 30 00. Men det går också att göra en så kallad PO-anmälan för att få en pressetisk prövning.


Till GTs startsida

Mest läst i dag