Foto: Per WiklundFoto: Per Wiklund
 Foto: Per Wiklund
Foto: Per WiklundFoto: Per Wiklund
 Foto: Per Wiklund
Anton Karlsson. Foto: Daniel Malmberg/All Over PressAnton Karlsson. Foto: Daniel Malmberg/All Over Press
Anton Karlsson. Foto: Daniel Malmberg/All Over Press

Pixbos brunkar-plan för att visa kritikerna

Publicerad

Ny serieseger i innebandyns superliga.

Nu ska fler brunkare och mindre finlir ta Pixbo hela vägen och ge alla kritiker ett slag på fingrarna.

- Det kommer bli ett krig. Linköping får se upp, säger forwardsstjärnan Patrik Malmström.

Pixbos fjolår slutade i fiasko. Serievinnarna åkte då ut direkt mot Helsingborg i kvartsfinalen. Nu har laget från Mölnlycke tröttnat på snacket om att de inte kan leverera i slutspelet.

- I många år har vi klappat ihop där på något vänster. Jag vet inte varför, men vi ska ändra på det nu. Vi får koppla på hjärnorna och verkligen ställa oss in på att det blir en helt annan sak i ett slutspel. Då är det grismålen man ska bli glad för, säger Patrik Malmström.

Fler växlar att lägga i i slutspelet

Nye tränaren Per Tjusberg ser två anledningar till att det inte blir en ny missräkning för Pixbo: Fler verktyg framåt och betydligt fler brunkare i laget.

- Brunkar-innebandyn är inte vår grej riktigt. Men vi har ett antal brunkare nu i Martin Ojaniemi, Kim Lundström, Jesper Andreasson och Mikael Harrysson. Tidigare skulle vi spela en offensiv och fin innebandy hela tiden. Nu måste vi kunna gå till brunkläget lite tidigare, säger Tjusberg.

Hur mycket mer har Pixbo att ge jämfört med det vi sett i grundserien?

- Det är en bra fråga. Vi har knappt pratat powerplay och frislag. Där har vi fler växlar att ge. Vi har vunnit och rullat på utan att ha gått på max ibland. Det är lite lurigt. Jag vet inte hur mycket vi har i oss.

- Men nu gäller det att växla upp sista växeln. Vi har sparkapital och bredd. Vi har många verktyg, så jag känner mig lugn. Linköping kan ta bort en och två verktyg, då har vi förhoppningsvis tre och fyra.

"Helsingborg har mentalt övertag på oss"

Förutom brunkarna blir det till storstjärnor som Martin Östholm, Daniel Calebsson och Patrik Malmström att leverera.

- Det har inte gått jättebra för mig i serien. Tidigare har jag varit bra i serien och skitdålig i slutspelet. Hoppas på tvärtom nu. Jag ska göra allt för att vi ska gå hela vägen, säger Patrik Malmström som gjorde 41 poäng i grundserien.

Pixbo gick på den "bra känsla" de har mot Linköping när de gjorde sitt kvartsfinalval.

- Spelarnas känsla är viktig. Det viktiga är att de känner sig trygga, så vi var ganska eniga. Linköpings styrkor och svagheter passar vårt spel utan att avslöja för mycket, säger Per Tjusberg.

Vad har de för svagheter?

- Vi ska inte gå in på det. Säger jag lite säger jag för mycket. Men det finns svagheter som passar oss bra.

Vågade ni inte välja Helsingborg igen?

- När vi förlorade i Danmark hamnade de inte högst upp på prioriteringslistan precis. Men vi har inga problem att möta dem.

Patrik Malmström:

- Helsingborg har ett mentalt övertag på oss. Det ska man inte sticka under stolen med. Mot Linköping blir det en fysisk serie. Vi behöver det för att gnugga i gång oss själva. Det blir kul.

Någon hälsning till Linköping inför kvartsfinalerna?

- Se upp! Och Anton Karlsson kommer få se upp på vänsterkanten, säger Patrik Malmström som en hälsning till landslagskompisen.

Vilka är favoriter till guldet?

- Vi känns starka, men jag passar den till Falun. De har ändå vunnit tre raka.

8-5-segern mot AIK i går innebar inte bara serieseger för Pixbo. Den gav också de polkagrisrandiga en biljett till Champions Cup som avgörs i Borås till hösten.

 

LÄS MER: Martin Karlssons svar: "Inte sett några brunkare i Pixbo"

Tack för att du hjälper oss!

Även om vi alltid försöker skriva helt korrekt kan det ibland smyga sig in felaktigheter. Därför uppskattar vi din hjälp. Skriv i meddelande-rutan nedan vad som är fel i artikeln eller vad du vill klaga på. Vi rättar alla fel och är generösa med genmälen.

Stort tack!

Tack!

Din rättelse har skickats vidare till redaktionen!

En redaktör kommer att läsa din rättelse så snart som möjligt. Tack för att du hjälper oss!

Thomas MattssonAnsvarig utgivare

Jag vill att Expressen ska vara den tidning som är mest generös med genmälen, rättelser samt hur vi redovisar eventuella klander från Pressens Opinionsnämnd.

Expressens ambition är tydlig. I vår "Kvalitetspolicy" slår jag fast att det som publiceras ska vara korrekt. Mitt första beslut som chefredaktör var att införa en fast plats i tidningen och på sajten för korrigeringar. Men vi är människor. Som gör misstag, blir lurade eller stressas till slarv. Det är några förklaringar till fel i medier, men de ursäktar ändå inte redaktionen om någon utsätts för publicitetsskada.

Expressen står bakom de "Etiska regler för press, radio och tv" som formulerats av Publicistklubben, Svenska Journalistförbundet, Tidningsutgivarna, Sveriges Tidskrifter, Sveriges Radio, Sveriges Television samt Utbildningsradion.

"Reglerna är mer av tumregler än en formell regelsamling", konstaterar Allmänhetens Pressombudsman (PO). Vad som är god pressetik måste avgöras från fall till fall och det finns inga exakta svar. Men det är bra att saken diskuteras.

Expressen talar ofta och gärna klarspråk, vi granskar och vi avslöjar; det hör journalistiken till att inte alla kommer att uppskatta det vi berättar. Om du anser att du utsatts för en publicitetsskada är det snabbaste sättet att få upprättelse att kontakta oss: mejla till rattelse@expressen.se eller ring vår nyhetsdesk på telefon 08-738 30 00. Men det går också att göra en så kallad PO-anmälan för att få en pressetisk prövning.


Läs fler nyheter i GT:s app. Ladda ner gratis här: Iphone eller Android.

Till GTs startsida

Mest läst i dag