De före detta lagkamraterna Sebastian Stålberg och Robin Figren ställs i kväll mot varandra.
De före detta lagkamraterna Sebastian Stålberg och Robin Figren ställs i kväll mot varandra.

Piken till Figren: ”Blir så sur lätt”

Publicerad

Från lagkamrater till motståndare.

I kväll kommer vännerna Robin Figren, 29, och Sebastian Stålberg, 27, ställas mot varandra. 

Och Stålberg vet hur han ska handskas med sin vän.

– Det gäller bara att reta honom lite, säger han.

Efter fyra säsonger i Frölunda skrev han inför den här säsongen på för rivalen HV 71.

I kväll väntar ett speciellt möte för Robin Figren, 29, då han återvänder till Scandinavium för en match mot sin gamla klubb.

– Det kan man lugnt säga. Det ska bli jävligt kul att åka till Göteborg igen. Komma till staden där jag tillbringat mina fyra senaste år och komma in i Scandinavium igen, det blir speciellt, säger Figren.

Kommer det kännas ovant att gå in i andra omklädningsrummet?

– Ja, alltså jag har ju bytt en del lag genom min karriär och Frölunda är enda klubben där jag stannat så pass länge. Man har många starka minnen och det kommer garanterat att kännas speciellt i magen när man kommer in i arenan.

”Har vänner för livet i Göteborg”

Även fast Frölunda har genomgått en relativt stor spelaromsättning inför den här säsongen så finns det likväl många gamla lagkamrater att kampera mot för Figren.

Joel Lundqvist, Simon Hjalmarsson, Sebastian Stålberg och Mats Rosseli Olsen är några av dem.

– Jag har vänner för livet i Göteborg. De sista åren kom man vissa ännu närmre, säger Figren.

 

LÄS MER: Här blir Stålberg till Snålberg

”Han är lite grinig av sig”

En av dem är Sebastian Stålberg. Den 27-årige Frölundaforwarden ser också fram emot att få möta sin vän. Och han säger sig veta hur man ska agera mot honom på isen.

– Han är ju lite grinig av sig, han blir så sur lätt. Det gäller bara att reta honom lite, säger Stålberg.

Figren svarar:

– Vad jag minns så har han aldrig lyckats komma under skinnet på mig, däremot har jag gjort det på honom.

Vem som vinner kompisduellen återstår att se. Lagen har redan möts vid ett tillfälle den här säsongen och det var i en träningsmatch i Kungsbacka i augusti. Då vann Frölunda med förkrossande 8–1.

 

LÄS MER: Figren erkänner tröjkuppen i känslosamt avsked

Tre raka förluster

Men efter en svag försäsong så har smålänningarna varvat upp i SHL. Laget ligger på en fjärdeplats i ligan med 14 poäng på åtta matcher. Senaste veckan har det dock gått tyngre då man har två raka förluster i SHL mot Skellefteå och Mora – samt att man under tisdagen blev utslaget ur CHL efter 0–3 mot Trinec.

– Jag känner ändå att CHL-matchen var ett steg i rätt rikting. Vi spelade mer som vi vill spela, även fast det viktigaste saknades, målskyttet, säger Figren.

Den 28-årige stockholmaren är inte den enda som torsdagskvällens match kommer att kännas speciell för. I Frölunda så finns Adam Almquist och Lias Andersson som inför den här säsongen flyttade i motsatt riktning – från Jönköping till Göteborg.

 – Det ska bli spännande och jag har ju fortfarande kontakt med ett gäng spelare som Tedenby (Mattias), Ullström (David), Sundh (Oscar) och Berglund (Kristofer), säger Almquist till Frölunda Indians hemsida. 

Relaterade ämnen
Oskar Lindwall
Oskar Lindwall

Tack för att du hjälper oss!

Även om vi alltid försöker skriva helt korrekt kan det ibland smyga sig in felaktigheter. Därför uppskattar vi din hjälp. Skriv i meddelande-rutan nedan vad som är fel i artikeln eller vad du vill klaga på. Vi rättar alla fel och är generösa med genmälen.

Stort tack!

Tack!

Din rättelse har skickats vidare till redaktionen!

En redaktör kommer att läsa din rättelse så snart som möjligt. Tack för att du hjälper oss!

Thomas MattssonAnsvarig utgivare

Jag vill att Expressen ska vara den tidning som är mest generös med genmälen, rättelser samt hur vi redovisar eventuella klander från Pressens Opinionsnämnd.

Expressens ambition är tydlig. I vår "Kvalitetspolicy" slår jag fast att det som publiceras ska vara korrekt. Mitt första beslut som chefredaktör var att införa en fast plats i tidningen och på sajten för korrigeringar. Men vi är människor. Som gör misstag, blir lurade eller stressas till slarv. Det är några förklaringar till fel i medier, men de ursäktar ändå inte redaktionen om någon utsätts för publicitetsskada.

Expressen står bakom de "Etiska regler för press, radio och tv" som formulerats av Publicistklubben, Svenska Journalistförbundet, Tidningsutgivarna, Sveriges Tidskrifter, Sveriges Radio, Sveriges Television samt Utbildningsradion.

"Reglerna är mer av tumregler än en formell regelsamling", konstaterar Allmänhetens Pressombudsman (PO). Vad som är god pressetik måste avgöras från fall till fall och det finns inga exakta svar. Men det är bra att saken diskuteras.

Expressen talar ofta och gärna klarspråk, vi granskar och vi avslöjar; det hör journalistiken till att inte alla kommer att uppskatta det vi berättar. Om du anser att du utsatts för en publicitetsskada är det snabbaste sättet att få upprättelse att kontakta oss: mejla till rattelse@expressen.se eller ring vår nyhetsdesk på telefon 08-738 30 00. Men det går också att göra en så kallad PO-anmälan för att få en pressetisk prövning.


Till GTs startsida

Mest läst i dag