Personuppgiftspolicy

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer i vår cookiepolicy.

Läs mer

Petades som lagkapten – nu bryter stjärnan avtalet

Joakim Hedqvist bryter kontraktet med IFK Vänersborg. Foto: SEBASTIAN LAMOTTE / BILDBYRÅN
Tränaren Ari Holopainen. Foto: JAN WIRIDEN / GT/EXPRESSEN

Joakim Hedqvist, 42, blev av med lagkaptensbindeln i senaste matchen. 

Nu väljer skyttekungen att bryta sitt kontrakt med IFK Vänersborg med omedelbar verkan – i stället kan han vara på väg till AIK. 

– Naturligtvis är jag besviken, säger ordföranden Bill-Arne Andersson till klubbens hemsida. 

IFK Vänersborg har det tungt och ligger på kvalplats efter en svag höst. Veteranen Joakim Hedqvist har dock som vanligt gjort många mål och ligger femma i skytteligan på 18 fullträffar. 

Mot IFK Motala senast (2-2) räddade han en poäng när han klippte till på hörna. Men den stora snackisen då var att Hedqvist hade blivit av med lagkaptensbindeln. 

– Det har jag inga kommentarer till. Det får du ta med tränaren, sa 42-åringen. 

I stället bar liberon Simon Blomqvist bindeln. 

Till tidningen Ttela sa tränaren Ari Holopainen: 

– Jag behöver alla spelare till 100 procent. Vi hade en diskussion och det här är en åtgärd för att få ut maximalt av varje spelare. 

Joakim Hedqvist kom till IFK Vänersborg säsongen 2011/2012 och har vuxit ut till en stor profil och dessutom varit anställd på kontoret. 

Uppges vara på väg till AIK 

Men nu är alltså hans tid i klubben över. Föreningen meddelar på sin hemsida att stjärnan valt att bryta sitt kontrakt med omedelbar verkan. 

– Naturligtvis är jag besviken, speciellt i det utsatta tabelläge som vi befinner oss. Han är ju vår ledande målskytt och en sådan ersätter man ju inte i första taget. Han finns inte med i laguppställningen till matchen mot Hammarby på måndag, säger ordföranden Bill-Arne Andersson. 

Ttela uppger att Joakim Hedqvist är på väg till elitseriekonkurrenten AIK. 

– Jag har inga kommentarer, säger huvudpersonen själv till tidningen.