Personuppgiftspolicy

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer i vår cookiepolicy.

Läs mer

Petad som lagkapten: ”Inga kommentarer”

Villa Lidköping kollapsade i seriefinalen mot Edsbyn. 

Men IFK Vänersborg tog en viktig poäng mot Motala – när veteranen Joakim Hedqvist, 42, överraskande var petad som lagkapten. 

– Inga kommentarer, säger han. 

Ettan Villa tog emot tvåan Edsbyn på hemmais och inledde på bästa sätt. Joakim Andersson gjorde 1-0 i minut fyra och efter en kvart prickade formstarke Johan Löfstedt in 2-0. Villa såg ut att gå mot en stabil tvåpoängare och därmed öka avståndet ner till Edsbyn. 

Men när slutsignalen gick stod det 2-5 på resultattavlan. 

– Vi spelar jättebra i 20 minuter men när de får in 2-1 vänder hela tillställningen. Edsbyn gör en jättebra match och vi kommer aldrig tillbaka riktigt. Vi har darrat lite på slutet och det är inget konstigt sett till säsongen. Det har varit lite stelt och vi har inte kommit loss riktigt som på bortaplan. Edsbyn grusar vårt spel och äger hela andra halvlek, säger assisterande tränaren Martin Arvidsson. 

Martin Arvidsson. Foto: ANDREAS L ERIKSSON / BILDBYRÅN

Edsbyns seger innebär att lagen byter plats i tabellen. 

– Nu får vi jaga lite i stället. Det är tråkigt, det var länge sedan vi förlorade på hemmaplan. Stryk kan man alltid få, men i dag var det klasskillnad tyvärr, säger Arvidsson. 

”Det får du ta med tränaren”

Lokalkonkurrenten IFK Vänersborg har det jobbigt och ligger på kvalplats. När laget skulle möta IFK Motala borta var lagkaptenen och poängmaskinen Joakim Hedqvist, femma i skytteligan, plötsligt petad som lagkapten. I stället hade Simon Blomqvist bindeln runt armen. 

– Det har jag inga kommentarer till. Det får du ta med tränaren, säger Hedqvist. 

Emil Viklund gav IFK Vänersborg ledningen, men hemmalaget vände på steken och gick fram till 2-1. Sedan tog gästerna tillvara på en hörna – och den före detta lagkaptenen skickade in 2-2, vilket blev slutresultatet. 

– Vad ska man säga? Det blåste storm och vi får vara nöjda med en poäng. Vi krigade på bra i 90 minuter. En poäng som kan vara jätteviktig på sikt, säger Hedqvist. 

GT har sökt tränaren Ari Holopainen för en kommentar.