Personuppgiftspolicy

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer i vår cookiepolicy.

Läs mer

Patrik Sjöbergs hemliga projekt

Patrik Sjöberg.Foto: Frida Olsson
Elaine Eksvärd.Foto: Eero Hannukainen / IBL
Patrik Sjöberg fick i somras motta barnidrottspriset under Bauhaus-galan i Stockholm.Foto: Andreas L Eriksson / BILDBYRÅN
Foto: Anna-Karin Nilsson

GÖTEBORG. Patrik Sjöberg, 53, är mitt uppe i ett tv-projekt.

I dagarna har han träffat en rad svenska toppolitiker.

Men några detaljer om mötena vill höjdhoppsprofilen inte avslöja.

– Ni kommer att få veta tids nog, säger Sjöberg kryptiskt.

2011 släppte den före detta höjdhoppsstjärnan Patrik Sjöberg boken "Det du inte såg" i vilken han avslöjade att han som barn blivit sexuellt utnyttjad av sin styvfar och tränare Viljo Nousiainen.

Boken fick stort genomslag och sedan dess har Sjöberg vid upprepade tillfällen berättat om övergreppen och hur de har påverkat honom i livet.

53-åringen från Göteborg har engagerat sig i ett flertal kampanjer mot övergrepp mot barn och i höstas bearbetade han sina egna erfarenheter i SVT-dokumentären "Patrik Sjöberg i terapi".

 

LÄS ÄVEN: 30 år efter rekordet – tar tillbaka hyllningen

Svenska partiledare

Nu är Sjöberg mitt i ett nytt tv-projekt.

De senaste dagarna har höjdhoppsprofilen lagt ut flera bilder på sitt Instagram-konto – och uppmärksamma följare har kunnat notera ett mönster.

Gemensamt för inläggen är att Sjöberg står bredvid retorikexperten Elaine Eksvärd, 36 – och en svensk toppolitiker. På bilderna har Kristdemokraternas partiledare Ebba Busch Thor, Sverigedemokraternas Jimmie Åkesson, Vänsterpartiets Jonas Sjöstedt, Liberalernas Jan Björklund och Centerpartiets Annie Lööf synts.

https://www.instagram.com/p/BeSkEJzDtqk/?taken-by=242patrik

 

https://www.instagram.com/p/BeSvdRGDzu6/?taken-by=242patrik

 

https://www.instagram.com/p/BeapNlrDfIx/?taken-by=242patrik

LÄS ÄVEN: Sjöbergs ilska: "Det är helt sinnessjukt"

"Håller på med ett projekt..."

Elaine Eksvärd har, precis som Patrik Sjöberg, direkta erfarenheter av sexuella övergrepp. Hon höll dem hemliga fram till för två år sedan när hon i boken "Medan han lever" berättade om hur hennes pappa förgrep sig på henne under uppväxten.

Hon och Sjöberg lanserade under 2017 ett projekt för att utbilda Sveriges idrottsföreningar kring sexuella övergrepp: Idrottsbrevet.

Patrik Sjöberg vill inte avslöja några detaljer kring sitt nya tv-projekt med Elaine Eksvärd och politikerna, men säger när GT når honom under en av inspelningarna:

– Vi håller på med ett projekt och ni kommer att få veta tids nog. Vi ska precis avsluta för dagen, men ni får vänta lite och se vad det handlar om.

 

LÄS ÄVEN: Ida, 22, pekas ut som Patrik Sjöbergs nya kärlek