Hoppsan!

Ett tekniskt fel har uppstått. Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa Expressen i ett bättre anpassat format?

Du kan alltid välja vilket format sidan ska visas i, i sajtens sidfot.

Patrik Sjöberg inlagd på sjukhus – igen

Höjdhoppslegendaren Patrik Sjöberg, 56, har lagts in på sjukhus igen.
Foto: HANNA BRUNLÖF WINDELL
”Jag är verkligen en stammis på Sahlgrenska i år”, skriver han på Instagram.
Foto: HANNA BRUNLÖF WINDELL

Höjdhoppslegendaren Patrik Sjöberg, 56, har lagts in på sjukhus igen. 

”Jag är verkligen en stammis på Sahlgrenska i år”, skriver han på Instagram.

Det var i våras som Patrik Sjöberg fick vårdas på sjukhus för dubbelsidig lunginflammation och sepsis, en allvarlig och livshotande blodförgiftning.

Han vårdades då på intensiven i tre veckor.

– Jag låg i respirator i drygt två veckor. Att jag var nersövd så länge berodde på att bakterien var oerhört stark. Jag hade noll syreupptagning, och om stafylokockerna hade suttit närmare hjärtat hade det varit helt kört. Tydligen övervägde de att ta bort halva lungan också, har han tidigare berättat. 

I mitten på oktober var det dags för Sahlgrenska igen. Den gången rörde sig om planerad operation då bakterierna hade först en disk i ryggkotan. 

Men under onsdagen meddelade Patrik Sjöberg att han fått ännu ett bakslag – bakterierna är tillbaka i blodet. 

”Ska se om skruvarna och implantatet är angripa. ’Att bara man får va frisk och ha hälsan’ är ingen klyscha längre för mig utan det betyder verkligen nåt numera”, skriver han på Instagram. 

https://www.instagram.com/p/CVirkLLrZTY/?utm_source=ig_web_copy_link

”Rövåret 2021”

På torsdagen väntar en ny operation för höjdhoppslegendaren. 

Operation och en veckas intravenöst antibiotika står nu på menyn så jag är verkligen en stammis på @sahlgrenska i år… Nu kan väl rövåret 2021 inte leverera mer skit eller? #fucksepsis

Tiden efter intensiven har inneburit en period där Patrik Sjöberg långsamt har fått jobba sig tillbaka. 

– När de kom in med rullator, då tänkte jag ”fan, sluta nu”. Jag blev irriterad och ville skriva ut mig själv. Men det tyckte inte läkarna var en så bra idé. Och när jag skulle ställa mig upp vid den där rullatorn, då kunde jag inte ens resa mig upp ur sängen, har Patrik Sjöberg tidigare berättat. 

Patrik Sjöberg låg nedsövd i två veckor med blodförgiftning och dubbel lunginflammation. Nu berättar han om sjukdomen: ”Då hade det varit kört direkt”