Foto: Michael Erichsen / BILDBYRÅNFoto: Michael Erichsen / BILDBYRÅN
 Foto: Michael Erichsen / BILDBYRÅN
Foto: Robin Aron / OMBRELLO VIA GETTY IMAGES OMBRELLOFoto: Robin Aron / OMBRELLO VIA GETTY IMAGES OMBRELLO
 Foto: Robin Aron / OMBRELLO VIA GETTY IMAGES OMBRELLO

Owoeri skyttekung – efter fyra mål mot FFF

Publicerad

Det blev en sista kväll med gänget att minnas för Peter Gerhardsson i Häcken.

Det kan han tacka årets skyttekung John Owoeri för.

Owoeri gjorde fyra mål när Häcken krossade jumbon Falkenberg med hela 7-0.

 

Ladda ner SportExpressens populära app direkt här!

Malmö FF:s nyförvärv Vidar Örn Kjartansson var så gott som ostoppbar under den första halvan av säsongen. Den isländska anfallen hann med hela 14 mål innan flytten gick till Israel under sommaren.

Därefter blev en kamp mellan tre spelare för att komma i kapp - och gå om - Kjartansson. Sebastian Andersson, Victor Prodell och John Owoeri.

Andersson trodde han hade en chans

Och det började lovande för IFK Norrköpings Sebastian Andersson, som stod på 12 mål inför den avslutande omgången.

Först kvitterade han till 1-1 mot IFK Göteborg i mitten av den första halvleken - och utökade sedan till 2-1, hans 14:e mål för säsongen, direkt i början av andra.

Men det spelade ingen roll. För samtidigt vaknade John Owoeri till liv borta på Hisingen.

Peter Gerhardsson gjorde sin sista match som huvudtränare för BK Häcken - och det blev en kväll att minnas för de gulsvarta.

Owoeri gjorde fyra mål

Matchen var inte ens en halvtimme gammal när Häcken hade 3-0. Sen var det dags för Owoeris show. Först gjorde han sitt 14:e mål för säsongen i den 44:e minuten.

Sen i den andra halvleken så gjorde han vad han ville med Falkenbergs försvar.

5-0, 6-0 och till sist 7-0 kom alla från Owoeri som nu blir krönt till årets skyttekung i allsvenskan med sina 17 mål.

Tack för att du hjälper oss!

Även om vi alltid försöker skriva helt korrekt kan det ibland smyga sig in felaktigheter. Därför uppskattar vi din hjälp. Skriv i meddelande-rutan nedan vad som är fel i artikeln eller vad du vill klaga på. Vi rättar alla fel och är generösa med genmälen.

Stort tack!

Tack!

Din rättelse har skickats vidare till redaktionen!

En redaktör kommer att läsa din rättelse så snart som möjligt. Tack för att du hjälper oss!

Thomas MattssonAnsvarig utgivare

Jag vill att Expressen ska vara den tidning som är mest generös med genmälen, rättelser samt hur vi redovisar eventuella klander från Pressens Opinionsnämnd.

Expressens ambition är tydlig. I vår "Kvalitetspolicy" slår jag fast att det som publiceras ska vara korrekt. Mitt första beslut som chefredaktör var att införa en fast plats i tidningen och på sajten för korrigeringar. Men vi är människor. Som gör misstag, blir lurade eller stressas till slarv. Det är några förklaringar till fel i medier, men de ursäktar ändå inte redaktionen om någon utsätts för publicitetsskada.

Expressen står bakom de "Etiska regler för press, radio och tv" som formulerats av Publicistklubben, Svenska Journalistförbundet, Tidningsutgivarna, Sveriges Tidskrifter, Sveriges Radio, Sveriges Television samt Utbildningsradion.

"Reglerna är mer av tumregler än en formell regelsamling", konstaterar Allmänhetens Pressombudsman (PO). Vad som är god pressetik måste avgöras från fall till fall och det finns inga exakta svar. Men det är bra att saken diskuteras.

Expressen talar ofta och gärna klarspråk, vi granskar och vi avslöjar; det hör journalistiken till att inte alla kommer att uppskatta det vi berättar. Om du anser att du utsatts för en publicitetsskada är det snabbaste sättet att få upprättelse att kontakta oss: mejla till rattelse@expressen.se eller ring vår nyhetsdesk på telefon 08-738 30 00. Men det går också att göra en så kallad PO-anmälan för att få en pressetisk prövning.


Till GTs startsida

Mest läst i dag