Personuppgiftspolicy

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer i vår cookiepolicy.

Läs mer

Oväntade tystnaden: ”Har varit helt dött”

Se några av de snyggaste målen från årets SSL.
Pibojubel efter ett mål av Elm i kvartsfinalen mot Rönnby.
Foto: PER WIKLUND / BILDBYRÅN

Cajsa Elm har en succésäsong med Pixbo bakom sig och förlängde nyligen sitt kontrakt med två säsonger.

Inför semifinalserien mot Endre berättar hon om gulddrömmarna, livet i slutspelsbubblan – och telefonen som inte ringde.

– Det var helt dött, säger 21-åringen.


Lyssna på Frislag SpotifyiPhoneAcast 


SportExpressen Play sänder alla matcher från innebandyslutspelet på både dam- och herrsidan

44 poäng på 26 matcher i grundserien och framför allt en poängmässig explosion efter nyår. Nu är hon uppe i en svit på 16 raka matcher med poäng och senast Cajsa Elm och Pixbo blev nollade var mot Thorengruppen i mitten av december.

Forwarden, född 1999, har en supersäsong bakom sig i Pixbotröjan och hade fram tills nyligen ett utgående kontrakt.

Inför kvartsfinal nummer två mot Rönnby kom sedan nyheten att hon förlänger med ytterligare två säsonger.

– Jag har det så bra i Pixbo och framför allt är det träningsmiljön jag värdesätter väldigt högt. Att få mäta sig med de bästa varje träning och spela med dem. Pixbo vill mycket och det kändes inspirerande att fortsätta, säger Elm.

Med tanke på hennes prestationer och ålder kan man tänka sig att telefonen gått varm den senaste tiden. 

Men:

– Faktiskt inte, det var dött på den sidan, säger hon.

Var det inga klubbar som hörde av sig?

– Nej, det var helt dött. Klart att det hade varit kul om någon mer visat lite intresse, det ger ju en bekräftelse på att man gjort något bra. Samtidigt kändes det ändå som jag skulle bli kvar i Pixbo. 

”Träffar ingen annan än laget”

Cajsa Elms framtid finns alltså i Pixbo, och den närmaste tiden ligger allt fokus på semifinalserien mot Endre som börjar på torsdagskvällen.

– För mig personligen ska det bli väldigt kul med semi, jag har bara spelat kvartsfinal med Jönköping och då åkte vi i tre raka mot Mora. Det var inte så mycket till slutspel. Det ska bli kul att gå in i en andra fas, den här bubblan vi snackar om, säger Elm.

”Bubblan” hon syftar på är inte bara den vanliga slutspelsbubblan med fokus på innebandy. Med tanke på pandemin är situationen än mer speciell.

– Vi träffar ingen annan än laget, det är så viktigt att vara frisk, säger Elm.

Vilka direktiv har ni fått kring de bitarna?

– Över påsk nu fick ingen åka hem och vi hade träning på påskaftonen för att alla skulle vara kvar och vi påminner varandra hela tiden om att tänka sig för. Och ”peppar peppar” så har vi klarat oss bra under säsongen.

Ellen Bäckstedt är helt galet bra. Och Anna Jakobsson är en matchvinnare.

På torsdagskvällen inleds semifinalserien mot Endre som slog ut Täby i tre raka matcher.

– Endre är riktigt duktiga och visade mot Täby vilket starkt kollektiv de är. De pumpar på, men har svagheter som alla lag. Vi tycker de påminner lite om Rönnby, som en bättre variant av dem. Förhoppningsvis fick vi ett ”light” genrep mot Rönnby och vi hoppas kunna spinna vidare på det, säger Cajsa Elm.

Vad tror du att ni har för chanser att gå hela vägen och vinna guld?

– Goda, men det handlar om att få ihop allt. Allt ska stämma och Endre är som sagt ett bra lag vi möter nu. Men vi har spelarmaterialet för att få ihop det här, det handlar bara om att ha lite stolpe in tror jag.

SportExpressen Play sänder alla matcher från innebandyslutspelet på både dam- och herrsidan.