Personuppgiftspolicy

Vi vill informera dig om vår policy som beskriver hur vi behandlar personuppgifter och cookies.

Läs mer

Otäckt slagsmål – mellan profilerna

Foto: MATS ÅSTRAND/TT / TT NYHETSBYRÅN

Brynäs besegrade Frölunda – och tog sin åttonde raka hemmaseger.

Men det var ett stort slagsmål som skulle hamna i centrum mellan Joel Lundqvist och Jonathan Granström. De två profilerna matade slag mot varandra – och båda två visades ut för matchstraff.

– Jag tror inte publiken grät direkt, säger Granström.

Det var i tredje perioden, vid ställningen 3–1 till Brynäs som de två centrarna råkade i luven på varandra framför Gävlelagets mål.

Joel Lundqvist och Jonathan Granström matade slag mot varandra under lång tid där Granström till sist också kastade handskarna. Båda två visades ut 20 minuter för "game misconduct". Granström åkte också på en extra 10-miutersutvsining.

"Tror inte publiken grät direkt"

– Vi åker väl och nafsar på varandra hela matchen. Så det var väl oundvikligt antar jag. Det blev någon situation framför mål där, och då bara hände det, säger Joel Lundqvist.

Jonathan Granström kommenterar:

– Det blev lite kramkalas där. Jag tror inte det var någonting speciellt som hände egentligen. Men jag släppte handskarna lite på slutet, så man får ta att det blev ett matchstraff. Men jag tror inte publiken grät, direkt. Det var en tät match och då kan det bli så här, säger han.

Åttonde raka hemmasegern för Brynäs

Matchen vann sedermera Granströms Brynäs med 4–1. Detta efter att Gävlelaget svarat för en stark inledning på matchen då Kevin Clark efter åtta minuter lirkade in 1–0-pucken i powerplay via John Nybergs benskydd och in i mål.

Och därefter gick det fort. Endast 42 sekunder efter Clarks ledningsmål utökade Brynästalangen Jesper Boqvist till 2–0 med ett hårt handledsskott bakom Johan Gustafsson.

Stort slagsmål mellan profilerna

Frölunda skulle dock ta sig tillbaka in i matchen och det var formstarka Victor Olofsson som gjorde reduceringen.

Göteborgarna fick kort därefter två möjligheter i powerplay där man skapade flera farliga lägen – men utan nätkänning.

Därför kom Jesper Jensens 3–1-mål i andra periodens slutminut psykologiskt tungt för Frölunda – som därefter inte orkade ta sig tillbaka.

Drew Miller stängde matchen med 4–1-målet i slutminuterna, kort efter Lundqvist och Granströms uppmärksammade slagsmål, som alltså renderade i varsitt matchstraff.

– Jag vet inte vad reglerna säger egentligen där. Vi slogs ju med handskarna på men jag utgår från att de gjorde rätt. Då får det vara så, säger Lundqvist.

Annons:

Logga in för att följa

Det är gratis och går snabbt!