Foto: MATS ÅSTRAND/TT / TT NYHETSBYRÅNFoto: MATS ÅSTRAND/TT / TT NYHETSBYRÅN
 Foto: MATS ÅSTRAND/TT / TT NYHETSBYRÅN

Otäckt slagsmål – mellan profilerna

Publicerad

Brynäs besegrade Frölunda – och tog sin åttonde raka hemmaseger.

Men det var ett stort slagsmål som skulle hamna i centrum mellan Joel Lundqvist och Jonathan Granström. De två profilerna matade slag mot varandra – och båda två visades ut för matchstraff.

– Jag tror inte publiken grät direkt, säger Granström.

Det var i tredje perioden, vid ställningen 3–1 till Brynäs som de två centrarna råkade i luven på varandra framför Gävlelagets mål.

Joel Lundqvist och Jonathan Granström matade slag mot varandra under lång tid där Granström till sist också kastade handskarna. Båda två visades ut 20 minuter för "game misconduct". Granström åkte också på en extra 10-miutersutvsining.

"Tror inte publiken grät direkt"

– Vi åker väl och nafsar på varandra hela matchen. Så det var väl oundvikligt antar jag. Det blev någon situation framför mål där, och då bara hände det, säger Joel Lundqvist.

Jonathan Granström kommenterar:

– Det blev lite kramkalas där. Jag tror inte det var någonting speciellt som hände egentligen. Men jag släppte handskarna lite på slutet, så man får ta att det blev ett matchstraff. Men jag tror inte publiken grät, direkt. Det var en tät match och då kan det bli så här, säger han.

Åttonde raka hemmasegern för Brynäs

Matchen vann sedermera Granströms Brynäs med 4–1. Detta efter att Gävlelaget svarat för en stark inledning på matchen då Kevin Clark efter åtta minuter lirkade in 1–0-pucken i powerplay via John Nybergs benskydd och in i mål.

Och därefter gick det fort. Endast 42 sekunder efter Clarks ledningsmål utökade Brynästalangen Jesper Boqvist till 2–0 med ett hårt handledsskott bakom Johan Gustafsson.

Stort slagsmål mellan profilerna

Frölunda skulle dock ta sig tillbaka in i matchen och det var formstarka Victor Olofsson som gjorde reduceringen.

Göteborgarna fick kort därefter två möjligheter i powerplay där man skapade flera farliga lägen – men utan nätkänning.

Därför kom Jesper Jensens 3–1-mål i andra periodens slutminut psykologiskt tungt för Frölunda – som därefter inte orkade ta sig tillbaka.

Drew Miller stängde matchen med 4–1-målet i slutminuterna, kort efter Lundqvist och Granströms uppmärksammade slagsmål, som alltså renderade i varsitt matchstraff.

– Jag vet inte vad reglerna säger egentligen där. Vi slogs ju med handskarna på men jag utgår från att de gjorde rätt. Då får det vara så, säger Lundqvist.

Relaterade ämnen
Oskar Lindwall
Oskar Lindwall
Måns Karlsson

Tack för att du hjälper oss!

Även om vi alltid försöker skriva helt korrekt kan det ibland smyga sig in felaktigheter. Därför uppskattar vi din hjälp. Skriv i meddelande-rutan nedan vad som är fel i artikeln eller vad du vill klaga på. Vi rättar alla fel och är generösa med genmälen.

Stort tack!

Tack!

Din rättelse har skickats vidare till redaktionen!

En redaktör kommer att läsa din rättelse så snart som möjligt. Tack för att du hjälper oss!

Thomas MattssonAnsvarig utgivare

Jag vill att Expressen ska vara den tidning som är mest generös med genmälen, rättelser samt hur vi redovisar eventuella klander från Pressens Opinionsnämnd.

Expressens ambition är tydlig. I vår "Kvalitetspolicy" slår jag fast att det som publiceras ska vara korrekt. Mitt första beslut som chefredaktör var att införa en fast plats i tidningen och på sajten för korrigeringar. Men vi är människor. Som gör misstag, blir lurade eller stressas till slarv. Det är några förklaringar till fel i medier, men de ursäktar ändå inte redaktionen om någon utsätts för publicitetsskada.

Expressen står bakom de "Etiska regler för press, radio och tv" som formulerats av Publicistklubben, Svenska Journalistförbundet, Tidningsutgivarna, Sveriges Tidskrifter, Sveriges Radio, Sveriges Television samt Utbildningsradion.

"Reglerna är mer av tumregler än en formell regelsamling", konstaterar Allmänhetens Pressombudsman (PO). Vad som är god pressetik måste avgöras från fall till fall och det finns inga exakta svar. Men det är bra att saken diskuteras.

Expressen talar ofta och gärna klarspråk, vi granskar och vi avslöjar; det hör journalistiken till att inte alla kommer att uppskatta det vi berättar. Om du anser att du utsatts för en publicitetsskada är det snabbaste sättet att få upprättelse att kontakta oss: mejla till rattelse@expressen.se eller ring vår nyhetsdesk på telefon 08-738 30 00. Men det går också att göra en så kallad PO-anmälan för att få en pressetisk prövning.


Till GTs startsida

Mest läst i dag