Personuppgiftspolicy

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer i vår cookiepolicy.

Läs mer

”Hade känsel i ben och underkropp”

Här är lagen som spelat på publikfesten.
Felix Pherson. Bilden kommer från ett annat tillfälle
Foto: KENTA JÖNSSON / BILDBYRÅN

Andra halvlek hade precis börjat när Villas Felix Pherson fick ett felskär på kanten.

Han föll mot sargen som skadade honom i ryggen med stort blodflöde och opererades under natten till lördag.

– Han vakna upp på ”IVA” och fick ligga kvar där tills att läkarna hade koll på att Felix hade känsel i ben och underkropp, säger Villa Lidköpings klubbdirektör Jonas Johansson till klubbens hemsida på lördagen.

Villa krossade Bollnäs med 12–2. 

Men det blev inget firande efter storsegern. För alla tänkte på det som hände i början av andra halvlek.

– Vi hade väl spelat i en och en halv minut när Felix åkte upp längs kanten och fick ett felskär. Han landade på rygg mot sargen som delade sig. En sargspets träffade honom i ryggen. Det blev ett otäckt sår med mycket blod på isen. Det var jobbigt att se honom ligga där, säger Martin Karlsson.

”Sytt ihop Felix som har en stor blödning i skinkan”

Ambulans tillkallades och matchen bröts i 40 minuter.

Felix Pherson opererades under natten till lördag. Villa Lidköpings klubbdirektör Jonas Johansson gav under lördagsmorgonen en uppdatering av vag man vet hittills:

– Jag har haft ett samtal med Felix och efter en natt med operation fick han vakna upp på ”IVA” och ligga kvar där tills att läkarna hade koll på att Felix hade känsel i ben och underkropp. Efter det flyttades han ner på avdelningen där han ligger just nu, säger han till klubbens hemsida.

Och fortsätter:

– Han har väldigt ont nu men nattens rapporter visar att han inte har någon skelettskada och läkarna tror inte att några betydande nerver har fått några allvarligare skador. Mer än så vet vi inte just nu utan vi väntar på att doktorn ska gå ronden. Summeringsvis så har man alltså sytt ihop Felix som har en stor blödning i skinkan.

Internationell fotboll: Galna straffavgörandet – backen blir målvakt

Blir osannolik matchhjälte för Orlando City.