Gefles målspruta Bajram Ajeti. Foto: Krister Andersson / BILDBYRÅNGefles målspruta Bajram Ajeti. Foto: Krister Andersson / BILDBYRÅN
Gefles målspruta Bajram Ajeti. Foto: Krister Andersson / BILDBYRÅN
Foto: Krister Andersson / BILDBYRÅNFoto: Krister Andersson / BILDBYRÅN
 Foto: Krister Andersson / BILDBYRÅN
Blåvitts nye tränare Poya Asbaghi jobbade med Bajram Ajeti i Gefle. Foto: Tommy Holl / IBLBlåvitts nye tränare Poya Asbaghi jobbade med Bajram Ajeti i Gefle. Foto: Tommy Holl / IBL
Blåvitts nye tränare Poya Asbaghi jobbade med Bajram Ajeti i Gefle. Foto: Tommy Holl / IBL

Öste in mål i Gefle – aktuell för Blåvitt (?)

Publicerad

GÖTEBORG. IFK Göteborg är på jakt efter en anfallare.

I Gefle har Bajram Ajeti, 28, öst in mål – under nye Blåvitt-tränaren Poya Asbaghis ledning.

– Han har gjort det bra i Gefle, det har han – men jag vill inte säga mer än så, säger IFK Göteborgs sportchef Mats Gren till GT.

Bajram Ajeti jublar efter sitt 2–0-mål mot Falkenberg.Foto: Krister Andersson / BILDBYRÅN

Krislaget Gefle IF hängde kvar i superettan efter en stark avslutning på säsongen.

En stor del i lagets förvandling hade tränaren Poya Asbaghi, 32, som anslöt till laget i slutet av maj, och anfallaren Bajram Ajeti, 28, som skrev på för klubben i somras.

Nu är den ene klar som ny huvudtränare för IFK Göteborg.

Den andre? Han sitter på ett utgående kontrakt.

Öst in mål i Gefle

Bajram Ajeti värvades till Gefle från norska Lilleström i augusti, skrev på ett kontrakt som sträckte sig säsongen ut och gjorde elva mål på elva matcher i superettan.

Att Poya Asbaghi ser ett stort värde i den norske anfallaren är ingen hemlighet. När anfallaren värvades till Gefle sa Asbaghi:

– Ajeti är en spelare jag känner bra till då han tränade med Dalkurd när jag var tränare där förra året. Han är en skicklig forward med bra teknik och balans och jag tror att han kommer höja vårt anfallsspel.

Blåvitts nye tränare Poya Asbaghi, som jobbade med Bajram Ajeti i Gefle, och sportchef Mats Gren.Foto: THOMAS JOHANSSON / TT

"Ska se över spelartruppen"

Blåvitts sportchef Mats Gren är dock fåordig när GT frågar honom om Ajeti.

– Han har gjort det bra i Gefle, det har han – men jag vill inte säga mer än så.

Vet du hur långt kontrakt han har? 

– Det vill jag inte gå in på.

IFK Göteborg är ute efter en anfallare. I truppen finns Tobias Hysén, 35, Elias Omarsson, 22, och Mikael Boman, 29 – men den sistnämnde sitter på ett utgående kontrakt med Blåvitt och hans framtid i klubben är osäker.

– Vi ska sätta oss ner och se över spelartruppen nu. Vi har fått den första pusselbiten på plats (Poya Asbasghi) och kan nu påbörja nästa steg, säger Mats Gren.

 

Detta är Bajram Ajeti

Ålder: 28 år.

Född: Drenica, Kosovo.

Position: Anfallare.

Klubbar: Mjöndalen, Birkebeineren, Asker, Sandefjord, Kongsvinger, Hamarkameratene, Moss, Bryne, Lilleström, Gefle.

Relaterade ämnen
Hector Junelind
Hector Junelind
Markus Wulcan
Markus Wulcan

Tack för att du hjälper oss!

Även om vi alltid försöker skriva helt korrekt kan det ibland smyga sig in felaktigheter. Därför uppskattar vi din hjälp. Skriv i meddelande-rutan nedan vad som är fel i artikeln eller vad du vill klaga på. Vi rättar alla fel och är generösa med genmälen.

Stort tack!

Tack!

Din rättelse har skickats vidare till redaktionen!

En redaktör kommer att läsa din rättelse så snart som möjligt. Tack för att du hjälper oss!

Thomas MattssonAnsvarig utgivare

Jag vill att Expressen ska vara den tidning som är mest generös med genmälen, rättelser samt hur vi redovisar eventuella klander från Pressens Opinionsnämnd.

Expressens ambition är tydlig. I vår "Kvalitetspolicy" slår jag fast att det som publiceras ska vara korrekt. Mitt första beslut som chefredaktör var att införa en fast plats i tidningen och på sajten för korrigeringar. Men vi är människor. Som gör misstag, blir lurade eller stressas till slarv. Det är några förklaringar till fel i medier, men de ursäktar ändå inte redaktionen om någon utsätts för publicitetsskada.

Expressen står bakom de "Etiska regler för press, radio och tv" som formulerats av Publicistklubben, Svenska Journalistförbundet, Tidningsutgivarna, Sveriges Tidskrifter, Sveriges Radio, Sveriges Television samt Utbildningsradion.

"Reglerna är mer av tumregler än en formell regelsamling", konstaterar Allmänhetens Pressombudsman (PO). Vad som är god pressetik måste avgöras från fall till fall och det finns inga exakta svar. Men det är bra att saken diskuteras.

Expressen talar ofta och gärna klarspråk, vi granskar och vi avslöjar; det hör journalistiken till att inte alla kommer att uppskatta det vi berättar. Om du anser att du utsatts för en publicitetsskada är det snabbaste sättet att få upprättelse att kontakta oss: mejla till rattelse@expressen.se eller ring vår nyhetsdesk på telefon 08-738 30 00. Men det går också att göra en så kallad PO-anmälan för att få en pressetisk prövning.


Läs fler nyheter i GT:s app. Ladda ner gratis här: Iphone eller Android.

Till GTs startsida

Mest läst i dag