Hoppsan!

Ett tekniskt fel har uppstått. Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa Expressen i ett bättre anpassat format?

Du kan alltid välja vilket format sidan ska visas i, i sajtens sidfot.

Osäkert kring hästshow efter nya restriktionerna

Henrik von Eckermann under Gothenburg Horse Show 2020.
Foto: MATHIAS BERGELD / BILDBYRÅN

Det är osäkert om Gothenburg Horse Show kan genomföras som planerat den 23-27 februari efter regeringens nya restriktioner.

Arrangören kommer att ta beslut den 24 januari.

I går meddelade regeringen och Folkhälsomyndigheten att nya restriktioner införs på grund av den omfattande smittspridningen.

Bland annat begränsades publikantalet vid offentliga sammankomster till 500 personer. 

Det gör att det är högst osäkert om Gothenburg Horse Show i Scandinavium den 23-27 februari kan genomföras.

Beslut tas den 24 januari då en ny uppdatering väntas komma från myndigheterna.

”Vill inte ta ett förhastat beslut”

”Risken för att vi kommer behöva införa begränsningar av Gothenburg Horse Show är stora, och av respekt till våra samarbetspartners, ryttare, funktionärer och inte minst publik kan vi inte dra på ett beslut längre än till 24 januari. Samtidigt vill vi självklart inte ta ett förhastat beslut när det fortfarande finns en chans att vi kan genomföra Gothenburg Horse Show på ett bra sätt”, säger tävlingsledaren Tomas Torgersen i ett pressmeddelande

Men han förvarnar att det blir svårt att arrangera tävlingen under de nya restriktionerna.

”Vi är måna om att fortsätta vara en av ridsportvärldens viktigaste mötesplatser och att vara inkluderande och välkomnande, vilket gör det svårt att genomföra ett Gothenburg Horse Show med publika restriktioner”.