Personuppgiftspolicy

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer i vår cookiepolicy.

Läs mer

Oron inför semin – skyttekung klev av

Tim Persson klev fram och gjorde fyra mål.
Foto: MAXIM THORE / BILDBYRÅN
Christoffer Edlund har en känning i ljumsken.
Foto: MAXIM THORE / BILDBYRÅN

Villas skyttekung Christoffer Edlund linkade av med skadekänning. 

Då klev doldisanfallaren Tim Persson, 29, fram och fixade semifinalplatsen. 

– Skönt för alla, det skapar alltid lite oro när det blir så här, säger han. 

Villa tog det säkra före det osäkra och plockade av Christoffer Edlund redan efter 27 minuter i det tredje kvartsfinalmötet med Sirius. 

– Han hade en känning i ljumsken. Vi håller tummarna för att det inte är allvarligt, vi får nog veta mer i veckan. Han är ju fantastiskt viktig för oss och vi hoppas att han är fit for fight inför semin, säger Tim Persson, som i Edlunds frånvaro tog hand om huvudrollen. 

Persson gjorde tre mål i första och ett i andra när Villa vann med 8-3 och säkrade biljetten till semifinalen. 

– En härlig insats och skönt att få stänga ner kvartsfinalserien. Vi gör en riktigt bra insats för det kan vara lite förrädiskt att leda med 2-0 matcher. Man kan ha en lite för låg inställning samtidigt som motståndarna spelar på liv och död, men vi gör det riktigt bra över 90 minuter, säger Tim Persson.

– Och för egen del var det så klart skönt att få peta in några bollar, det har känts bra hela säsongen faktiskt. Det är en styrka att vi har fler spelare som kan kliva fram när det behövs. 

Sandviken väntar i semi 

Semifinalserien drar i gång på söndag och då ställs Villa Lidköping mot Sandviken, som slog ut Vetlanda. 

– Vi vet att det kommer att bli tufft. Det ska bli skönt att få vila skallen i veckan och finslipa lite på saker och ting, säger Tim Persson. 

Vad talar för att ni går hela vägen? 

– Vi gjorde en väldigt bra grundserie och jag hoppas att det speglar av sig. Vi känner oss starka och har en bred trupp. 

Lokalkonkurrenten IFK Vänersborg hade en tyngre dag. Edsbyn vann med 2-0 och reducerade till 1-2 i matcher, men Vänersborg har fortfarande matchboll och tar emot Edsbyn hemma på tisdag.