Foto: CONNY SILLéN/TT / TT NYHETSBYRÅNFoto: CONNY SILLéN/TT / TT NYHETSBYRÅN
 Foto: CONNY SILLéN/TT / TT NYHETSBYRÅN
Foto: JOHAN BERNSTRÖM / BILDBYRÅNFoto: JOHAN BERNSTRÖM / BILDBYRÅN
 Foto: JOHAN BERNSTRÖM / BILDBYRÅN

Hysén i krismöte med fansen efter fiaskot

Publicerad

IFK Göteborg fortsätter gå kräftgång i allsvenskan. Blåvitt hämtade sig aldrig efter ÖSK:s knock i första halvlek - och efteråt hade Tobias Hysén krissamtal med supportrarna.

– Klart som fan att det inte får se ut så här, fräste IFK:s tränare Jörgen Lennartsson till C More i paus.

Efter elva minuters spel blev Nahir Besara frispelad efter att Johan Mårtensson överraskat Mattias Bjärsmyr i en nickduell. Det blev startskottet på en magisk period för ÖSK.

Kort därefter placerade tidigare IFK-spelaren Nordin Gerzic in bollen distikt invid Dahlbergs vänstra stolpe efter ett motlägg. Fem minuter senare var det dags igen, när Nahir Besara skickade in sitt andra för dagen efter ett stormigt ÖSK-anfall.

Ser ut som statister

Efter det samlade lagkaptenen Mattias Bjärsmyr laget i en ring för att diskutera.

– Blåvitts backlinje ser ut som statister, säger C Mores kommentator Patrik Westberg.

– Ingen är i närheten av att kunna stoppa Örebros frejdiga anfallsspel.

Men det tog inte slut där. Nahir Besara frispelades av Sebastian Eriksson(!) och kunde rulla in 4–0, sitt tredje för dagen redan i första halvlek.

"Jag är inte nöjd"

I halvtid intervjuades en ödmjuk huvudperson.

– Jag är inte särskilt nöjd med första halvlek, säger han varpå kommentatorn Patrik Westberg får mindre fnatt.

Du kan inte mena allvar?! Har du någonsin gjort en bättre halvlek?

– Ja, förmodligen. Jag hoppas det, säger Besara och ler brett.

Han är noga med att berömma ledarstaben i Örebro och säger att självförtroendet gör det lätt att spela fotboll.

– Grejen är att vi har höga toppar, vi måste bara bli jämnare. Vi kan vara så här bra hela säsongen om vi vill, men vi måste vara lika motiverade som vi är nu, avslutar hattrickskytten.

Stökig match - IFK ryckte upp sig

I andra halvlek ryckte bortalaget upp sig och reducerade två gånger om genom David Boo Wiklander och en straffspark av Emil Salomonsson.

Matchen präglades av flera tuffa situationer efter frustration från Blåvittspelarna. Hela fem IFK:are fick syna det gula kortet.

Närmre än så kom dock inte IFK utan det slutade 4–2 till Örebro - och ÖSK kan därmed distansera IFK i tabellen.

"Avgå Lennartsson!"

– Det var väldigt många saker som inte stämde. Nästan ingenting faktiskt. Helt klart den sämsta halvleken sedan jag kom till klubben 2015. Det var riktigt uselt. Bara att be om ursäkt till alla IFK-supportrar, säger IFK Göteborgs tränare Jörgen Lennartsson i C More efter matchen.

Supportrarna själva var inte särskilt nöjda och "Avgå Lennartsson!" skanderades på bortasektionen. Efter matchen stod bland annat Mattias Bjärsmyr och Tobias Hysén kvar och pratade med upprörda supportrar. 

Lennartsson uttalade sig om avgångskraven på presskonferensen.

– Logiskt om man ligger under med 0-4. Jag har förståelse för om de är förbannade, och det får man leva med som fotbollstränare.

Lennartsson om framtiden

Han fick också frågan hur han ser på framtiden och om han känner förtroende från IFK-ledningen.

– Vi har träning i morgon. Men om jag har förtroende? Det ska du inte fråga mig.

– Men om det blåser i Blåvitt - då blåser det rejält, säger han och bekräftar att spelare och ledare kommer ha ett samtal i morgon för att vädra och analysera varför det blev som det blev.

IFK Göteborg parkerar för närvarande på elfte plats i tabellen.

Relaterade ämnen

Tack för att du hjälper oss!

Även om vi alltid försöker skriva helt korrekt kan det ibland smyga sig in felaktigheter. Därför uppskattar vi din hjälp. Skriv i meddelande-rutan nedan vad som är fel i artikeln eller vad du vill klaga på. Vi rättar alla fel och är generösa med genmälen.

Stort tack!

Tack!

Din rättelse har skickats vidare till redaktionen!

En redaktör kommer att läsa din rättelse så snart som möjligt. Tack för att du hjälper oss!

Thomas MattssonAnsvarig utgivare

Jag vill att Expressen ska vara den tidning som är mest generös med genmälen, rättelser samt hur vi redovisar eventuella klander från Pressens Opinionsnämnd.

Expressens ambition är tydlig. I vår "Kvalitetspolicy" slår jag fast att det som publiceras ska vara korrekt. Mitt första beslut som chefredaktör var att införa en fast plats i tidningen och på sajten för korrigeringar. Men vi är människor. Som gör misstag, blir lurade eller stressas till slarv. Det är några förklaringar till fel i medier, men de ursäktar ändå inte redaktionen om någon utsätts för publicitetsskada.

Expressen står bakom de "Etiska regler för press, radio och tv" som formulerats av Publicistklubben, Svenska Journalistförbundet, Tidningsutgivarna, Sveriges Tidskrifter, Sveriges Radio, Sveriges Television samt Utbildningsradion.

"Reglerna är mer av tumregler än en formell regelsamling", konstaterar Allmänhetens Pressombudsman (PO). Vad som är god pressetik måste avgöras från fall till fall och det finns inga exakta svar. Men det är bra att saken diskuteras.

Expressen talar ofta och gärna klarspråk, vi granskar och vi avslöjar; det hör journalistiken till att inte alla kommer att uppskatta det vi berättar. Om du anser att du utsatts för en publicitetsskada är det snabbaste sättet att få upprättelse att kontakta oss: mejla till rattelse@expressen.se eller ring vår nyhetsdesk på telefon 08-738 30 00. Men det går också att göra en så kallad PO-anmälan för att få en pressetisk prövning.


Läs fler nyheter i GT:s app. Ladda ner gratis här: Iphone eller Android.

Till GTs startsida

Mest läst i dag