Foto: NICKLAS ELMRIN / BILDBYRÅNFoto: NICKLAS ELMRIN / BILDBYRÅN
 Foto: NICKLAS ELMRIN / BILDBYRÅN
Foto: NICKLAS ELMRIN / BILDBYRÅNFoto: NICKLAS ELMRIN / BILDBYRÅN
 Foto: NICKLAS ELMRIN / BILDBYRÅN

"Nu är jag så förbannad att det är helt sanslöst"

Publicerad

Ett rött kort efter sex minuter – sedan var det tack och godnatt för Öis.

Efter förlusten mot Brommapojkarna var stjärnspelaren Johan Elmander rosenrasande på domaren.

– Vi har haft för många riktigt dåliga domare och det är katastrof. Riktig katastrof. Jag håller käften mycket men nu är jag så förbannad så det är helt sanslöst, säger han.

Efter 90 minuter kunde åskådarna på Gamla Ullevi konstatera – matchen mot Brommapojkarna avgjordes redan i matchinledningen.

20-årige Albin Skoglund satsade hårt in i en duell med Erik Figueroa på mittplan. Domaren valde att plocka upp det röda kortet och visa ut Skoglund. Utvisningen var Öis femte för året och laget ligger sist i superettans fair play-liga.

BP tar ledningen på hörna

Brommapojkarna tog därefter över matchen fullständigt – och Gustav Sandberg Magnusson kunde nicka in 1–0 efter en hörna i den 33:e minuten. I den andra halvleken kunde sedan Kevin Kabran skjuta 2-0 genom ett kraftfullt avslut vid den första stolpen. Vilket också blev slutresultatet.

 

LÄS MER: Olof Mellbergs möte med IFK efter matchen 

 

Efter slutsignal var Öis-spelaren Johan Elmander, som under matchen tydligt visade missnöje och gestikulerade mot både domare och matchdelegater, besviken på domaren.

Örgrytes Johan Elmander.Foto: NICKLAS ELMRIN/BILDBYRÅN

 Utvisningen är en femtiofemtio-duell, Albin drar in benen och går inte in med dubbarna före. Men det är nivån som domaren lägger efteråt som är grejen. Självklart är vi frustrerade, men jag blir avstängd för att jag fastnar i en killes skosnöre, säger Elmander.

"Han gör det riktigt kasst"

– Dom kan göra fel, absolut, det går fort och allt. Men han tappar ju hela matchen. Det är katastrof, förbundet måste kolla på detta för det fungerar inte, fortsätter han.

Vad var det för fel på nivån?

– Ingen känsla! Vi får inte ens prata med honom, han säger ju ingenting. Han vet att han gör det riktigt kasst, erkänn då att du gör en dålig match.

Kunde ni ha hanterat utvisningen på ett bättre sätt? Det känns som att ni tar ett par gula kort på rena frustrationsgrejer.

– Jag förstår vad du säger. Självklart blir det frustration, och självklart ska man kunna bita sig själv i läppen. Men det är svårt när han gång på gång tappar det.

 

LÄS MER: Tränaren: "Möter ett förstärkt AIK nu" 

 

Svag formkurva för Öis

Öis har förlorat fem av de sex senaste matcherna och ligger nu åtta i superettans tabell. Med sex poäng ner till kvalplats – och sju poäng upp till kvalplats.

Domaren Fredrik Klitte vill inte kommentera några spelares utspel. Men om det röda kortet säger han så här:

– Spelaren kommer in med för stor kraft. Han äventyrar den andre spelarens säkerhet, och då är det rött kort, säger han.

Har du sett situationen i efterhand?

– Nej, men vi har pratat och hört med kolleger och andra som var på plats. De bekräftar att vi fattade rätt beslut.

Relaterade ämnen
Alexander Piauger
Alexander Piauger

Tack för att du hjälper oss!

Även om vi alltid försöker skriva helt korrekt kan det ibland smyga sig in felaktigheter. Därför uppskattar vi din hjälp. Skriv i meddelande-rutan nedan vad som är fel i artikeln eller vad du vill klaga på. Vi rättar alla fel och är generösa med genmälen.

Stort tack!

Tack!

Din rättelse har skickats vidare till redaktionen!

En redaktör kommer att läsa din rättelse så snart som möjligt. Tack för att du hjälper oss!

Thomas MattssonAnsvarig utgivare

Jag vill att Expressen ska vara den tidning som är mest generös med genmälen, rättelser samt hur vi redovisar eventuella klander från Pressens Opinionsnämnd.

Expressens ambition är tydlig. I vår "Kvalitetspolicy" slår jag fast att det som publiceras ska vara korrekt. Mitt första beslut som chefredaktör var att införa en fast plats i tidningen och på sajten för korrigeringar. Men vi är människor. Som gör misstag, blir lurade eller stressas till slarv. Det är några förklaringar till fel i medier, men de ursäktar ändå inte redaktionen om någon utsätts för publicitetsskada.

Expressen står bakom de "Etiska regler för press, radio och tv" som formulerats av Publicistklubben, Svenska Journalistförbundet, Tidningsutgivarna, Sveriges Tidskrifter, Sveriges Radio, Sveriges Television samt Utbildningsradion.

"Reglerna är mer av tumregler än en formell regelsamling", konstaterar Allmänhetens Pressombudsman (PO). Vad som är god pressetik måste avgöras från fall till fall och det finns inga exakta svar. Men det är bra att saken diskuteras.

Expressen talar ofta och gärna klarspråk, vi granskar och vi avslöjar; det hör journalistiken till att inte alla kommer att uppskatta det vi berättar. Om du anser att du utsatts för en publicitetsskada är det snabbaste sättet att få upprättelse att kontakta oss: mejla till rattelse@expressen.se eller ring vår nyhetsdesk på telefon 08-738 30 00. Men det går också att göra en så kallad PO-anmälan för att få en pressetisk prövning.


Läs fler nyheter i GT:s app. Ladda ner gratis här: Iphone eller Android.

Till GTs startsida

Mest läst i dag