Personuppgiftspolicy

Vi vill informera dig om vår policy som beskriver hur vi behandlar personuppgifter och cookies.

Läs mer

"Tog extremt lång tid vid alla deras fasta..."

Örgryte tog en poäng i premiären av Superettan. Foto: Anna Svanberg

Öis spelade sin första match tillbaka i eliten – och tog sin första poäng.

Ändå var öisarna inte riktigt nöjda.

– Vi vet att vi håller i den här serien och borde kanske ha vunnit, men samtidigt är det alltid viktigt att få med sig något hem, säger Jakob Lindström.

Tillbaka i superettan tog Örgryte sin första poäng redan i sin första match.

1–1 mot Ljungskile präglades av en risig plan och fysisk fotboll, i alla fall enligt öisarna.

– Det var inget skönlir direkt. Planen hoppade och studsade, dessutom tar det extremt lång tid vid alla deras fasta situationer. Vi försökte spela fotboll, men det ledde mer till att vi satte oss själva i problem. Vi fick egentligen bara göra det bästa av förutsättningarna, spela lite rakare nerifrån, säger George Mourad.

"Lyckas inte nyttja övertaget"

Det var också den 33-årige anfallaren som kvitterade LSK:s 1–0-ledning i slutet av den första halvleken. Strax därefter fick Ljungskiles Mattias Pedersen sitt andra gula kort – och Öis fick spela med en man mer i nästan 40 minuter.

– Tyvärr lyckas vi inte nyttja det övertaget. Kanske hade det med matchbilden att göra, säger George Mourad.

"Skulle haft en straff"

Mittfältaren Jakob Lindström tyckte å andra sidan att det fanns saker som hans lagkamrater kunde vara nöjda med. Det var trots allt premiär – i en ny och högre serie.

– Det är alltid viktigt att få med sig poäng, att få något att bygga vidare på. Det ska vi se till att göra också. Samtidigt kanske vi kunde ha avgjort mot slutet, vi skulle haft en straff tycker jag. Men vi var inte tillräckligt skickliga för att sätta lägena, säger han.

Logga in för att följa

Det är gratis och går snabbt!