Foto: MAJA SUSLIN/TT / TT NYHETSBYRÅN
 Foto: MAJA SUSLIN/TT / TT NYHETSBYRÅN

Officiellt: Mittfältaren klar för BK Häcken

Publicerad

Nu är det klart.

BK Häcken lånar in AIK:s mittfältare Ahmed Yasin, 25, resterande del av säsongen.

– Jag har alltid tyckt att Häcken spelat fin fotboll, säger han till klubbens hemsida. 

SportExpressen avsöjade affären tidigare i veckan.

Att mittfältaren Ahmed Yasin lånas ut från AIK för spel hos konkurrenten BK Häcken. En övergång som kommit till efter att 25-åringen nobbat anbud från bland annat IFK Göteborg, Kalmar och Örebro.

Nu har Hisingsklubben bekräftat övergången.

– Vi har tittat efter en offensiv kant under en längre tid. Nu fick vi en möjlighet att kortsiktigt stärka laget med Yasin och det är en spelartyp som passar oss bra och som kan spela i flera offensiva positioner, säger Häckens sportchef Sonny Karlsson till klubbens hemsida.

Ansluter direkt

Yasin kom till AIK för drygt 1,5 år sedan från den danska klubben AGF Århus. I januari i år lånades han dock ut till Muathier i Qatar och återvände till Solnaklubben i maj.

Han gör sin första träning med BK Häcken under söndagen.

– Det känns jättebra. Jag har alltid tyckt att Häcken spelat fin fotboll och nu fick jag chansen och möjligheten att vara med på den här resan och det ska bli intressant. Först och främst vill jag lyfta laget och vara en stor vikt för laget. Samtidigt höja dem ännu högre i tabellen och göra bra ifrån mig, säger Yasin.

Täcker upp efter stjärnans skada

I Yasin får Häcken-tränaren Mikael Stahre ett välkommet tillskott offensivt då Alhassan ”Crespo” Kamara blir borta i upp till två månader på grund av en knäskada. I fjol gjorde Yasin 18 matcher i allsvenskan.

– Jag har inte fått ut det fulla av vad jag har att bevisa, jag hoppas att kunna få ut det nu med Stahre. Jag har hört mycket bra om honom, så det här ska bli riktigt kul, säger han.

Relaterade ämnen
Oskar Lindwall
Oskar Lindwall

Tack för att du hjälper oss!

Även om vi alltid försöker skriva helt korrekt kan det ibland smyga sig in felaktigheter. Därför uppskattar vi din hjälp. Skriv i meddelande-rutan nedan vad som är fel i artikeln eller vad du vill klaga på. Vi rättar alla fel och är generösa med genmälen.

Stort tack!

Tack!

Din rättelse har skickats vidare till redaktionen!

En redaktör kommer att läsa din rättelse så snart som möjligt. Tack för att du hjälper oss!

Thomas MattssonAnsvarig utgivare

Jag vill att Expressen ska vara den tidning som är mest generös med genmälen, rättelser samt hur vi redovisar eventuella klander från Pressens Opinionsnämnd.

Expressens ambition är tydlig. I vår "Kvalitetspolicy" slår jag fast att det som publiceras ska vara korrekt. Mitt första beslut som chefredaktör var att införa en fast plats i tidningen och på sajten för korrigeringar. Men vi är människor. Som gör misstag, blir lurade eller stressas till slarv. Det är några förklaringar till fel i medier, men de ursäktar ändå inte redaktionen om någon utsätts för publicitetsskada.

Expressen står bakom de "Etiska regler för press, radio och tv" som formulerats av Publicistklubben, Svenska Journalistförbundet, Tidningsutgivarna, Sveriges Tidskrifter, Sveriges Radio, Sveriges Television samt Utbildningsradion.

"Reglerna är mer av tumregler än en formell regelsamling", konstaterar Allmänhetens Pressombudsman (PO). Vad som är god pressetik måste avgöras från fall till fall och det finns inga exakta svar. Men det är bra att saken diskuteras.

Expressen talar ofta och gärna klarspråk, vi granskar och vi avslöjar; det hör journalistiken till att inte alla kommer att uppskatta det vi berättar. Om du anser att du utsatts för en publicitetsskada är det snabbaste sättet att få upprättelse att kontakta oss: mejla till rattelse@expressen.se eller ring vår nyhetsdesk på telefon 08-738 30 00. Men det går också att göra en så kallad PO-anmälan för att få en pressetisk prövning.


Läs fler nyheter i GT:s app. Ladda ner gratis här: Iphone eller Android.

Till GTs startsida

Mest läst i dag