Foto: BJÖRN LARSSON ROSVALL/TTFoto: BJÖRN LARSSON ROSVALL/TT
 Foto: BJÖRN LARSSON ROSVALL/TT
Foto: AVDO BILKANOVICFoto: AVDO BILKANOVIC
 Foto: AVDO BILKANOVIC

Odén kör ett år till i Sävehof

Publicerad

Ida Odén blev gravid och la av med handbollen för två år sedan.

Men hon födde sonen Arvid för ett drygt år sedan och kom tillbaka och har nu skrivit på för ytterligare ett år till med Sävehof.

– Jag vill väldigt gärna spela en säsong med Johanna Ahlm, säger Ida Odén.

Samtidigt som Sävehof krossade Heid i tre raka kvartsfinaler (44–19, 32–19, 35–16) fortsatte bygget med nästa års trupp.

Bland de viktigaste beståndsdelarna som Sävehof presenterade mellan kvarts- och semifinaler var att Ida Odén kör ett år till.

– Det var inget speciellt svårt beslut. Jag känner att jag är tillbaka i hyfsad form och tycker fortfarande att det är väldigt roligt med handboll, säger hon. Att få hålla på med sin hobby på det här sättet tillsammans med goda vänner är fantastiskt.

Vill spela med Ahlm 

Till den säsong som nu är framme vid semifinal värvades Johanna Ahlm hem. Men hon drog korsbandet i somras och ska dessutom föda barn framåt midsommar. Därför kan Ahlm vara tillbaka först när nästa säsong kör i gång.

– Det blev inget spel för Johanna, men jag vill väldigt gärna spela med henne. Det påverkade mitt beslut, säger Ida Odén. 

När du nu förlänger, är du inställd på att också spela i landslaget?

– Jag tackade nej till landslaget senast för att det inte passade in i mitt liv just då. Men om jag är tillräckligt bra och blir uttagen ställer jag gärna upp, svarar hon.

Hallagård förlängde också

En annan Sävehof-veteran som förlängde med ytterligare ett år är mittnian Elin Hallagård. 

– Skönt det också, vi har spelat många år tillsammans, säger Odén.

Men nu gäller det först semifinalerna mot Skuru, den första spelas i Partille arena nästa lördag.

– Det har känts bra i kvartsfinalerna mot Heid. Men vi är beredda på ett helt annat motstånd från Skuru, säger Ida Odén.

Sävehof-spelare som förlängt

Hanna Örtorp, 19, vänstersexa. Två år till.

Joanna Lindvall Haggren, 22, högersexa. Två år till.

Linnea Pettersson, 21, mittnia. Två år till.

Ida Odén, 30, högernia. Ett år till.

Elin Hallagård, 28, mittnia. Ett år till.

Isabella Mouratidou, 19, målvakt. Ett år till.

Herrlaget

Viktor Ottosson, 26, vänstersexa. Två år till.

Henrik Johansson, 20, vänstersexa. Ett år till.

Följ utvecklingen i GT:s app – ladda ner den gratis här: Iphone eller Android.

Relaterade ämnen
Stefan Nilsson
Stefan Nilsson

Tack för att du hjälper oss!

Även om vi alltid försöker skriva helt korrekt kan det ibland smyga sig in felaktigheter. Därför uppskattar vi din hjälp. Skriv i meddelande-rutan nedan vad som är fel i artikeln eller vad du vill klaga på. Vi rättar alla fel och är generösa med genmälen.

Stort tack!

Tack!

Din rättelse har skickats vidare till redaktionen!

En redaktör kommer att läsa din rättelse så snart som möjligt. Tack för att du hjälper oss!

Thomas MattssonAnsvarig utgivare

Jag vill att Expressen ska vara den tidning som är mest generös med genmälen, rättelser samt hur vi redovisar eventuella klander från Pressens Opinionsnämnd.

Expressens ambition är tydlig. I vår "Kvalitetspolicy" slår jag fast att det som publiceras ska vara korrekt. Mitt första beslut som chefredaktör var att införa en fast plats i tidningen och på sajten för korrigeringar. Men vi är människor. Som gör misstag, blir lurade eller stressas till slarv. Det är några förklaringar till fel i medier, men de ursäktar ändå inte redaktionen om någon utsätts för publicitetsskada.

Expressen står bakom de "Etiska regler för press, radio och tv" som formulerats av Publicistklubben, Svenska Journalistförbundet, Tidningsutgivarna, Sveriges Tidskrifter, Sveriges Radio, Sveriges Television samt Utbildningsradion.

"Reglerna är mer av tumregler än en formell regelsamling", konstaterar Allmänhetens Pressombudsman (PO). Vad som är god pressetik måste avgöras från fall till fall och det finns inga exakta svar. Men det är bra att saken diskuteras.

Expressen talar ofta och gärna klarspråk, vi granskar och vi avslöjar; det hör journalistiken till att inte alla kommer att uppskatta det vi berättar. Om du anser att du utsatts för en publicitetsskada är det snabbaste sättet att få upprättelse att kontakta oss: mejla till rattelse@expressen.se eller ring vår nyhetsdesk på telefon 08-738 30 00. Men det går också att göra en så kallad PO-anmälan för att få en pressetisk prövning.


Läs fler nyheter i GT:s app. Ladda ner gratis här: Iphone eller Android.

Till GTs startsida

Mest läst i dag