Foto: Gudmund Svansson / GUDMUND SVANSSON / ALLOVERPRESS
 Foto: Gudmund Svansson / GUDMUND SVANSSON / ALLOVERPRESS

Oavgjort mot norska laget – trots drömmål

Publicerad

Ett drömmål av Luther Singh.

Men bara 2–2 mot norska Nybergsund.

– Vi borde ha gjort fler mål på alla chanser vi skapade, säger Gais tränare Benjamin Westman.

Gais ställde upp med flera nya spelare i den enda matchen under träningslägret i Turkiet.

Eftersom fler skadade spelare är tillbaka kunde tränare Benjamin Westman ställa upp med ett bättre lag än i de tidigare träningsmatcherna.

– För en vecka sedan var jag betydligt mer bekymrad än vad jag är nu. Vi har haft 13 man borta, nu är det bara Dan Keat och Johan Lundgren som förmodligen inte är färdiga till premiären, säger Westman.

I anfallet fick sydafrikanen Luther Singh sällskap av nyförvärvet från Mjällby, förre AIK-spelaren Teteh Bangura. Det var han som spelade fram en annan nykomling, Craig Henderson, till matchens första mål i 27:e minuten.

– Craig är en riktig duracellkanin på vårt inre mittfält. Han tog en 30-meterslöpning och sprang in bakom motståndarnas backlinje där han fick ett fint instick, berättar Benjamin Westman.

"Teteh Bangura är lite ringrostig"

– Teteh Bangura är lite ringrostig, inte hundra procent i matchform. Men han erbjuder något vi har saknat tidigare, vi kan vila på honom. Han håller undan motståndarna och ger oss tid.

Men den prestation som de som såg matchen, eller spelade i Gais-tröja, framförallt kommer i håg är förmodligen ändå sydafrikanen Luther Singhs fullträff när han gav grönsvart ledningen i andra halvlek.

– Luther tog med sig bollen och skruvade in den vid bortre stolpen, riktigt snyggt, berömmer Westman.

Lika glad var han inte över att hans lag släppte in kvitteringen från Nybergsund, som spelar i den norska motsvarigheten till vår division 1, i den 90:e minuten.

– En sådan här match ska vi vinna. Vi hade tolv klara målchanser, de hade fyra. Så många målchanser får vi normalt inte, då gäller det att vara effektiv när chanserna kommer, säger han.

Men spelar en förlust i en träningsmatch i mars så stor roll?

– Resultat styr känslorna. Därför var det skitsurt efteråt. Prestationen som helhet var ett litet fall framåt mot tidigare. Men vi måste få bättre utdelning på våra chanser, säger Benjamin Westman.

Stefan Nilsson
Stefan Nilsson

Tack för att du hjälper oss!

Även om vi alltid försöker skriva helt korrekt kan det ibland smyga sig in felaktigheter. Därför uppskattar vi din hjälp. Skriv i meddelande-rutan nedan vad som är fel i artikeln eller vad du vill klaga på. Vi rättar alla fel och är generösa med genmälen.

Stort tack!

Tack!

Din rättelse har skickats vidare till redaktionen!

En redaktör kommer att läsa din rättelse så snart som möjligt. Tack för att du hjälper oss!

Thomas MattssonAnsvarig utgivare

Jag vill att Expressen ska vara den tidning som är mest generös med genmälen, rättelser samt hur vi redovisar eventuella klander från Pressens Opinionsnämnd.

Expressens ambition är tydlig. I vår "Kvalitetspolicy" slår jag fast att det som publiceras ska vara korrekt. Mitt första beslut som chefredaktör var att införa en fast plats i tidningen och på sajten för korrigeringar. Men vi är människor. Som gör misstag, blir lurade eller stressas till slarv. Det är några förklaringar till fel i medier, men de ursäktar ändå inte redaktionen om någon utsätts för publicitetsskada.

Expressen står bakom de "Etiska regler för press, radio och tv" som formulerats av Publicistklubben, Svenska Journalistförbundet, Tidningsutgivarna, Sveriges Tidskrifter, Sveriges Radio, Sveriges Television samt Utbildningsradion.

"Reglerna är mer av tumregler än en formell regelsamling", konstaterar Allmänhetens Pressombudsman (PO). Vad som är god pressetik måste avgöras från fall till fall och det finns inga exakta svar. Men det är bra att saken diskuteras.

Expressen talar ofta och gärna klarspråk, vi granskar och vi avslöjar; det hör journalistiken till att inte alla kommer att uppskatta det vi berättar. Om du anser att du utsatts för en publicitetsskada är det snabbaste sättet att få upprättelse att kontakta oss: mejla till rattelse@expressen.se eller ring vår nyhetsdesk på telefon 08-738 30 00. Men det går också att göra en så kallad PO-anmälan för att få en pressetisk prövning.


Läs fler nyheter i GT:s app. Ladda ner gratis här: Iphone eller Android.

Till GTs startsida

Mest läst i dag