Daniel Karlander Foto: KRISTER ANDERSSON
Daniel Karlander Foto: KRISTER ANDERSSON

Nytt hopp för Warberg

Publicerad

Första segern i år.

Den ger Warbergs innebandyherrar hopp om spel i högsta serien även nästa år.

– Självklart är det mycket glädje och en stor befrielse, men vi måste vinna fler matcher, säger poängkungen Daniel Karlander, 29, efter 8–3 mot Höllviken.

Inför bottenmötet med Höllviken låg anrika Warberg sist. Segern tog dem förbi bottenkollegan.

Med fem matcher kvar av serien ligger Warberg bara en poäng bakom Karlstad, precis ovanför nedflyttningsstrecket.

– Den här matchen var vi tvungna att vinna, annars hade det sett riktigt mörkt ut, säger Daniel Karlander.

Spelade fram till Blåberg

Men efter en period fanns inga tecken på att Warberg för första gången sedan 29 december (Sirius hemma, 4–3) skulle vinna en match.

Pausunderläget med 0–1 förvärrades dessutom till 0–2 tre minuter in på andra perioden.

Men bara tre och en halv minuter senare hände något. Daniel Nordlund gjorde det första hemmamålet, Daniel Karlander det andra. Vid 3–2 spelade Karlander fram till ett av Robin Blåbergs tre mål och Warberg hade en 4–2-ledning inför sista perioden.

– Får man någon balja och fortsätter gå framåt blir det gärna fler. Vi gjorde som vi måste, anföll istället för att försöka försvara en tvåmålsledning, säger Daniel Karlander.

Förlorat många jämna matcher

Hur skön var segern?

– Oerhört skönt för självförtroendet och lagmoralen. Vi tränar fyra-fem dagar i veckan och så drar vi på oss många torskar i rad. Det är klart att det tar på psyket, svarar han.

Warbergs stora problem den här säsongen är kryssen. Klubben har bara fyra trepoängare och hela åtta oavgjorda där de har lyckats ta bonuspoängen vid fyra tillfällen.

– Vi har sällan blivit utspelade, men har förlorat alltför många jämna matcher. Vi har haft ledningar som vi har tappat, säger han.

Tia i poängligan

Daniel Karlander själv har haft en kanonsäsong. Han ligger tia i poängligan med 27 mål och 17 assist. Mot Höllviken gjorde han två mål själv och passade fram till lika många.

– Jag har aldrig tidigare gjort så många poäng. Men det är svårt att glädjas åt egna poäng när det inte hjälper laget, säger han.

Med fem matcher kvar är det förmodligen bara Karlstad som finns inom räckhåll för att det ska bli innebandy i superligan även nästa säsong.

– Den här segern var nödvändig, men vi måste ta fler trepoängare om vi ska klara det, säger Daniel Karlander.

Stefan Nilsson
Stefan Nilsson

Tack för att du hjälper oss!

Även om vi alltid försöker skriva helt korrekt kan det ibland smyga sig in felaktigheter. Därför uppskattar vi din hjälp. Skriv i meddelande-rutan nedan vad som är fel i artikeln eller vad du vill klaga på. Vi rättar alla fel och är generösa med genmälen.

Stort tack!

Tack!

Din rättelse har skickats vidare till redaktionen!

En redaktör kommer att läsa din rättelse så snart som möjligt. Tack för att du hjälper oss!

Thomas MattssonAnsvarig utgivare

Jag vill att Expressen ska vara den tidning som är mest generös med genmälen, rättelser samt hur vi redovisar eventuella klander från Pressens Opinionsnämnd.

Expressens ambition är tydlig. I vår "Kvalitetspolicy" slår jag fast att det som publiceras ska vara korrekt. Mitt första beslut som chefredaktör var att införa en fast plats i tidningen och på sajten för korrigeringar. Men vi är människor. Som gör misstag, blir lurade eller stressas till slarv. Det är några förklaringar till fel i medier, men de ursäktar ändå inte redaktionen om någon utsätts för publicitetsskada.

Expressen står bakom de "Etiska regler för press, radio och tv" som formulerats av Publicistklubben, Svenska Journalistförbundet, Tidningsutgivarna, Sveriges Tidskrifter, Sveriges Radio, Sveriges Television samt Utbildningsradion.

"Reglerna är mer av tumregler än en formell regelsamling", konstaterar Allmänhetens Pressombudsman (PO). Vad som är god pressetik måste avgöras från fall till fall och det finns inga exakta svar. Men det är bra att saken diskuteras.

Expressen talar ofta och gärna klarspråk, vi granskar och vi avslöjar; det hör journalistiken till att inte alla kommer att uppskatta det vi berättar. Om du anser att du utsatts för en publicitetsskada är det snabbaste sättet att få upprättelse att kontakta oss: mejla till rattelse@expressen.se eller ring vår nyhetsdesk på telefon 08-738 30 00. Men det går också att göra en så kallad PO-anmälan för att få en pressetisk prövning.


Läs fler nyheter i GT:s app. Ladda ner gratis här: Iphone eller Android.

Till GTs startsida

Mest läst i dag