Personuppgiftspolicy

Vi vill informera dig om vår policy som beskriver hur vi behandlar personuppgifter och cookies.

Läs mer

Nyförvärvets löfte: ”Är hård att möta”

Mike Weber här i kollision med dåvarande Pittsburgh-forwarden Tanner Glass. Foto: GENE J. PUSKAR / AP

Han har nio säsonger i NHL bakom sig.

Nu ser backtuffingen Mike Weber, 29, fram emot att hjälpa Frölunda ut ur krisen – och göra Rasmus Dahlin mer NHL-redo.

– Jag har en spelstil som många svenskar nog inte är vana vid, säger han.

En niondeplats i tabellen och 48 insläppta mål på 16 matcher fick Frölunda att agera.

In kommer nu NHL-meriterade backen Mike Weber, 29, för att hjälpa det defensivt sargade laget.

– SHL är en av världens bästa ligor så jag är glad över att få möjligheten att fortsätta spela på så hög nivå, säger Weber när GT når honom hemma i Rochester.

Backen som mäter 188 centimeter och väger 98 kilo kommer senast från en säsong i AHL-laget Iowa Wild där han var lagkapten. Men dessförinnan har han tillbringat nio säsonger i NHL, då han i synnerhet representerat Buffalo Sabres.

 

LÄS MER: NHL-back till Frölunda – avslöjades av Twitter

 

”Ser gärna att det blir mitt hem i flera år”

– Jag vill fortsätta spela på en hög nivå och både jag, min fru och mina två barn känner att det ska bli kul att komma till Sverige. Jag har pratat med en del folk som bara har haft bra saker att säga om Frölunda och sagt att de varit en av de bästa klubbarna i Sverige, förklarar Weber klubbvalet.

Kontraktet som parterna har skrivit är än så länge ett sjuveckorskontrakt. Fredrik Sjöström har sagt att man gärna ser en förlängning om kemin faller väl ut. Något som Weber också har förhoppning om.

– Det är inte så konstigt att vi börjar med ett korttidskontrakt, jag har minimal erfarenhet av spel på stor rink. Men fungerar det bra så ser jag gärna att Göteborg blir mitt hem i flera år framöver, säger han.

Mike Weber i duell med världsstjärnan Sidney Crosby i en match mellan Buffalo och Pittsburgh. Foto: GENE J. PUSKAR / AP

Vad känner du att du vill bidra med?

– Jag har ju blivit en äldre kille så jag hoppas att jag kan vara en bra ledare. Jag menar, Frölunda har den största talangen inför kommande draften och också flera andra talanger som kommer att spela i NHL inom ett par år. Förhoppningsvis har jag en del att bidra med som ledare. I övrigt är jag en defensivt inriktad spelare. Jag har en spelstil som många svenskar nog inte är van vid.  Jag är hård att möta, jag täcker mycket skott och dödar utvisningar. Samtidigt ser jag en stor stolthet i jobbet jag gör, säger han.

Om klippen på Dahlin: ”Unik talang”

Frölundas superlöfte Rasmus Dahlin har självklart inte undgått Weber.

– Efter att jag pratat med Frölunda och folk i ledarstaben så har jag tittat på en del matcher och highlights. Han är en unik talang, helt klart. Och om det finns något jag kan göra för att hjälpa honom att bli mer NHL-redo är jag självklart villig att göra det. Det ska bli grymt kul att få spela med en sådan spelare, säger han.  

Har du själv fortfarande drömmar om NHL?

– Jag gissar att det är allas mål. Det är världens bästa liga med världens bästa spelare. Jag vill givetvis spela där igen men nu har jag skrivit kontrakt med Frölunda och det är där allt mitt fokus ligger. Jag vill vara med och bidra i det här laget för att vinna, för att återta guldet, säger han.

Logga in för att följa

Det är gratis och går snabbt!