Kärleksförklaringen till nya hemstaden

"Frölunda var ett bra val för min familj. Och jag uppskattade att få ett treårskontrakt", säger Jonathan Sigalet.
Foto: Michael Erichsen / BILDBYRÅN
Under söndagen väntar nästa CHL-möte. Då står tjeckiska laget Pardubice för motståndet.
Foto: Michael Erichsen / BILDBYRÅN

GÖTEBORG. I CHL-segern över Wolfsburg var han en av Frölundas bästa spelare.

Kanadensaren Jonathan Sigalet stortrivs i sin nya klubb.

– Min familj älskar Göteborg. Vår ettåring är redan ett Frölundafan, säger backen.

Han valde att lämna Luleå för regerande svenska mästarna efter en och en halv säsong i Norrbotten.

– Frölunda var ett bra val för min familj. Och jag uppskattade att få ett treårskontrakt. Det är en bra klubb som hade en fenomenal säsong i fjol, säger Jonathan Sigalet.

Vancouversonen gillar klubben så här långt.

– So far so good, säger 30-åringen. Det är mycket att lära sig, om hur vi ska spela, men första tiden har varit en bra erfarenhet.

Han gillar de fystester och andra utmaningar som spelarna får genomgå i Frölundaborg.

– Klubben har utmärkta träningsfaciliteter. Vi hade inget som liknar Frölundaborg i Luleå. Det är en skillnad mellan klubbarna. Vi har stort gym och duktiga fysioterapeuter.

Sonen har Frölundatröja

Jonathan Sigalet har spelat mot de flesta i Frölundas trupp men innan ankomsten kände han ingen personligen. Det har dock inte varit några problem att komma in i gruppen. Och staden har Sigalet, hans fru Christine och lilla sonen Logan redan fattat tycke för.

– Vi älskar Göteborg. Det är en vacker stad. Just nu pågår en stor festival (Kulturkalaset, reds.anm.), så det är mycket folk i stan. Det händer mycket, säger kanadensaren.

Ettårige Logan är redan en supporter.

– Han har en Frölundatröja. Matcherna i Luleå blev lite för sena för honom. Jag hoppas att han kan gå på några matcher nu.

Frölunda har också en Champions Hockey League-titel att försvara. Laget inledde denna CHL-säsong med en 2-1-triumf över tyska Wolfsburg under fredagen.

– Alla blev imponerade av deras spel. Vi gjorde några bra saker men har också mycket att förbättra. Vi behöver spela bättre som lag. Vi håller på att lära känna varandra. Det kommer ta lite tid, säger nyförvärvet.

"Kan mycket bättre"

Sin egen tävlingsdebut bedömer han blygsamt som "okej". Detta trots att han och Jacob Larsson bildade Frölundas bästa backpar.

– Jag kan mycket bättre. Det viktigaste är att vi vann.

Under söndagen väntar nästa CHL-möte. Då står tjeckiska laget Pardubice för motståndet.

– Det kommer bli en bra match. När jag spelade för Bratislava mötte vi många tjeckiska lag i träningsmatcher. Lag därifrån har hög kvalitet. De är hårt jobbande lag med individuell skicklighet, säger Sigalet.

Han tycker om att spela med 19-årige Jacob Larsson, som är inlånad från NHL-klubben Anaheim Ducks.

– Det är en talangfull kille. Han är stor och stark, har bra speluppfattning och bra räckvidd. Jacob har stor potential. Han är en väldigt bra spelare, säger han om backpartnern.

"NHL i bakhuvudet"

30-åringen vet vad han vill bidra med till Frölundas spel.

– Jag ska döda utvisningar och ta stort defensivt ansvar.

Hittills har det blivit en NHL-match (för Boston Bruins säsongen 2006-2007) för "Siggy".

– NHL finns alltid i bakhuvudet. Jag kommer vara 33 år när detta kontrakt går ut, så det är ett långskott. Men jag skulle inte säga nej om möjligheten dök upp.