Personuppgiftspolicy

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer i vår cookiepolicy.

Läs mer

"Han svarar upp på det vi scoutat innan"

Jan Mursak.
Foto: Tommy Holl / IBL

Han har imponerat stort på tränare Roger Rönnberg så här långt.

Mot HV 71 får slovenska nyförvärvet Jan Mursak, 30, göra SHL-debut.

– Grym karaktär, han svarar verkligen upp på det vi scoutat innan, både som spelare och människa, säger Roger Rönnberg.

Foto: Tommy Holl / IBL

Efter att ha varit tungt skadedrabbade och haft spelare i väg på junior-VM så är Frölunda på väg mot en betydligt bredare trupp igen.

I matchen mot HV 71 kommer dessutom en spelare att presentera sig för första gången – nämligen Jan Mursak.

Och slovenen har imponerat stort på Roger Rönnberg sedan han anlände, efter att ha haft en jobbig skadeperiod bakom sig i KHL.

– Fantastiskt bra. Fysiskt orkar han genomföra hela träningar och då har vi haft monsterdagar både måndag och tisdag där vi tränat den mest intensiva delen innan lagdelen på is. Han har stått pall fantastiskt bra, säger Frölundatränaren.


LÄS MER: Jan Mursak om märkliga skadan

Petar Hjalmarsson i powerplay

Mursak väntas gå in som center i debuten och han väntas också gå direkt in i Frölundas första powerplay-uppställning, avslöjar Rönnberg. Där petar han Simon Hjalmarsson.

– Vi vill gärna ha en rightare där som vi haft tidigare. Spencer Abbott, Casey Wellman och Max Friberg nu i början av säsongen. Vi tycker att vi får andra möjligheter då. Hjalmarsson har gjort det jäkligt bra, men detta är också för att sprida istiden. ”Hjalle” är insatt i boxplay, vi värderar det högt, säger Rönnberg.

Frölundas andra januariförvärv, backen Adam Pardy, han har precis anlänt till Göteborg och där kommer det mest troligt dröja någon vecka innan det blir debut.


LÄS MER: Frölunda värvar NHL-veteranen 

Löftet om formen inför slutspelet

– Han är inte i sin bästa form i och med att han inte har spelat. Samtidigt är det inte en kille vi har behövt övertala för att komma hit, utan han har övertalat oss att han har arbetsmoralen och karaktären som krävs för att komma i sitt livs form inför slutspelet. Det var det som övertygade mig om att det här var en klok värvning, säger Rönnberg.

Och just i ett framtida slutspel har man höga för förväntningar om den store backen.

– Att få in en erfaren, rutinerad, stark, defensiv back i vår redan starka backuppsättning är en sådan sak som kan göra skillnad i ett tajt slutspel. Han är bra i boxplay, och bra på att spela mot motståndarlagets bästa kedjor. Möter vi Skellefteå i ett slutspel och han möter "Jocke" Lindström tror jag det kan vara bra för oss och tråkigare för "Jocke". Jag hoppas det i alla fall, säger Rönnberg.