Personuppgiftspolicy

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer i vår cookiepolicy.

Läs mer

Nyförvärven bakom Blåvitts premiärvinst

GÖTEBORG. Det var en debut att minnas.

Efter 56 minuter frälste Thomas Rogne IFK Göteborg när han nickade in matchens enda mål mot Åtvidaberg framför den egna klacken.
– Det var en skön känsla att sätta dit den, säger Rogne.

Fakta, IFK Göteborg-Åtvidaberg:

IFK Göteborg–Åtvidaberg 1–0 (0–0)
1–0 Thomas Rogne (56).
Utv, Åtvidaberg: Daniel Hallingström (84).
Varningar, IFK Göteborg: Søren Rieks, Thomas Rogne. Åtvidaberg: Mauricio Albornoz.
Domare: Markus Strömbergsson, Gävle.
Publik: 15 118.

Det var en fantastisk inramning med solsken och blåvitt tifo på läktarna när IFK Göteborg klev in på Gamla Ullevi för premiären.

Men när domaren Markus Strömbergsson blåst i gång var det inte mycket som stämde. Laget hade svårt att få fart i bollen och skapa chanser. På väg ut till pausvila hördes spridda burop av frustration från läktarna.

I andra halvlek fick de 15 118 äntligen explodera. Efter 56 minuters spel la Sebastian Eriksson upp bollen till vänster om Åtvidabergs straffområde och smekte in bollen i straffområdet.

"En skön känsla"

Där kom nyförvärvet Thomas Rogne perfekt och frälste publiken genom att bryta dödläge när han distinkt nickade in 1-0 från nära håll.

– Jag försökte komma undan markeringen så jag såg inte bollen förrän sent. Det var så klart en skön känsla att sätta dit den, men det viktigaste var att vi vann, säger Rogne och tillägger:

– Det var så klart kul men ärlighetens namn så bryr jag mig inte om att göra mål, det är bra så länge det hjälper laget.

Den reslige mittbacken anslöt till Blåvitt från Wigan för bara tre veckor sedan men har redan funnit sig tillrätta bredvid Mattias Bjärsmyr i mittlåset.

"Funnit varandra väldigt bra"

– Naturligtvis finns det mycket som kan bli bättre. Men kroppen kändes okej och samspelet med de andra blir bättre och bättre och det är det viktigaste, säger Rogne.

– Vi har väldigt intelligenta spelare och det är lätt att komma in i en sån grupp. Dessutom så är det en väldigt fin grupp även utanför så det är lätt att hitta varandra.

Även tränare Jörgen Lennartsson var nöjd med agerandet från sitt nya mittlås.

– De har funnit varandra väldigt bra. Två bra människor som har lätt att förstå varandra både på och utanför planen, samma typ av personligheter, ganska lugna och trygga. Vi är väldigt glada över att ha fått in Thomas här fem i tolv, säger han.

"Bland det största jag upplevt"

Segern och hjälterollen till trots var Thomas Rogne inte helt nöjd med lagets insats.

– Vi fick inte till spelet riktigt som vi hade hoppats men premiär är alltid speciellt och det är kanske lite mycket nerver, säger mittbacken.

– Vi är nöjda med tre poäng och nöjda med att försvarade oss bra och höll nollan, det är något att bygga vidare på. Men vi vill både vinna och spela bra – så vi får inte nöja oss med detta.

Medan spelet lämnade mer att önska gjorde inte inramningen det för norrmannen:

– När man går ut och ser tifot och hör klacken hela matchen. Jag har varit med om mycket men det här är helt klart bland det största, säger Rogne och tillägger:

– Det är en storklubb och jag är väldigt, väldigt stolt att få vara här.