Simon Hjalmarsson har förlängt sitt kontrakt med Frölunda ytterligare tre säsonger. Foto: MICHAEL ERICHSEN / BILDBYRÅN
Simon Hjalmarsson har förlängt sitt kontrakt med Frölunda ytterligare tre säsonger. Foto: MICHAEL ERICHSEN / BILDBYRÅN

Förlänger med nyckelspelaren

Publicerad

Simon Hjalmarsson, 28, blir Frölunda trogen.

Nu har den assisterande kaptenen förlängt sitt kontrakt till säsongen 20/21.

I går värvade Frölunda den amerikanska backen Mike Weber, 29.

Nu har man också förlängt avtalet med den assisterande kaptenen Simon Hjalmarsson, 28.

Centern har skrivit på för ytterligare tre säsonger.

– Hjalle är en av spelarna i vår kärntrupp. Han tar stort ansvar såväl på som av isen och blir en viktig pjäs i truppen ett tag framöver, säger sportchef Fredrik Sjöström till klubbens hemsida.

28-åringen kom till Frölunda från KHL-klubben CSKA Moskva inför fjolårssäsongen. Under grundserien blev han stundtals hårt kritiserad för sin svaga poängutdelning – men fick ett ordentligt lyft under slutspelet då han noterades för tio poäng (6+4) på 14 matcher.

Den här säsongen har Hjalmarsson, som i år skolats om från ytterforward till center, svarat för åtta poäng (1+7) på 15 matcher.

Relaterade ämnen
Oskar Lindwall
Oskar Lindwall

Tack för att du hjälper oss!

Även om vi alltid försöker skriva helt korrekt kan det ibland smyga sig in felaktigheter. Därför uppskattar vi din hjälp. Skriv i meddelande-rutan nedan vad som är fel i artikeln eller vad du vill klaga på. Vi rättar alla fel och är generösa med genmälen.

Stort tack!

Tack!

Din rättelse har skickats vidare till redaktionen!

En redaktör kommer att läsa din rättelse så snart som möjligt. Tack för att du hjälper oss!

Thomas MattssonAnsvarig utgivare

Jag vill att Expressen ska vara den tidning som är mest generös med genmälen, rättelser samt hur vi redovisar eventuella klander från Pressens Opinionsnämnd.

Expressens ambition är tydlig. I vår "Kvalitetspolicy" slår jag fast att det som publiceras ska vara korrekt. Mitt första beslut som chefredaktör var att införa en fast plats i tidningen och på sajten för korrigeringar. Men vi är människor. Som gör misstag, blir lurade eller stressas till slarv. Det är några förklaringar till fel i medier, men de ursäktar ändå inte redaktionen om någon utsätts för publicitetsskada.

Expressen står bakom de "Etiska regler för press, radio och tv" som formulerats av Publicistklubben, Svenska Journalistförbundet, Tidningsutgivarna, Sveriges Tidskrifter, Sveriges Radio, Sveriges Television samt Utbildningsradion.

"Reglerna är mer av tumregler än en formell regelsamling", konstaterar Allmänhetens Pressombudsman (PO). Vad som är god pressetik måste avgöras från fall till fall och det finns inga exakta svar. Men det är bra att saken diskuteras.

Expressen talar ofta och gärna klarspråk, vi granskar och vi avslöjar; det hör journalistiken till att inte alla kommer att uppskatta det vi berättar. Om du anser att du utsatts för en publicitetsskada är det snabbaste sättet att få upprättelse att kontakta oss: mejla till rattelse@expressen.se eller ring vår nyhetsdesk på telefon 08-738 30 00. Men det går också att göra en så kallad PO-anmälan för att få en pressetisk prövning.


Till GTs startsida

Mest läst i dag