Foto: Daniel Stiller / Bildbyrån
 Foto: Daniel Stiller / Bildbyrån

Nya vändningen om Blåvitts provspelare

Publicerad

GÖTEBORG. Francisco Narbón skulle provspela med IFK Göteborg i Portugal.

Men nu kommer nya besked om den 20-årige mittfältaren från Panama:

Han är skadad.

– Han kommer inte att åka med på lägret. Vi tycker inte att det är lönt, säger Blåvitts tränare Jörgen Lennartsson till GT.

Det innebär ett nytt bakslag för sportchef Mats Gren i jakten på mittfältare.

Under dagen gick IFK Göteborg ut med informationen att Francisco Narbón skulle åka med den blåvita truppen till Algarve.

20-åringen, som gjort en A-landskamp och som i helgen var med i Concacaf U20 där hans Panama tog sig till final (förlust mot Mexiko efter straffar), ses som en av landets stora talanger.

– Han gjorde riktigt bra ifrån sig och kommer till Göteborg tisdag förmiddag för att följa med till Portugal i morgon. Det ska bli spännande att kika på honom där, sa IFK Göteborgs sportchef Mats Gren till klubbens hemsida.

Nya uppgifter

Så blir det dock inte.

GT var i dag i kontakt med Jörgen Lennartsson som lämnade nya uppgifter:

– Han är skadad och kommer inte att åka med. Vi tycker inte att det är lönt att ta med honom när han inte är hundraprocentigt frisk. Då väljer vi hellre att ta med ytterligare en spelare från U-truppen, säger IFK-tränaren.

Vad är det för typ av skada?

– En bristning i baksida lår. Han kom direkt från U20-mästerskapet och blev skadad i finalen. Eftersom han inte är redo för att spela match direkt tycker vi inte att det är lönt att han följer med oss, så vi styrde av den grejen.

Kommer provträningen att ske när ni kommer tillbaka från Portugal i stället?

– Vi får se hur det blir med det. Han kommer inte att åka med till Portugal i alla fall.

Narbón kommer närmast från spel i collegeligan i USA, där han senast representerade James Madison University.

"Det är planen"

U-spelarna Peter Cavar, Oscar Kindlund, Martin Johansson Zanjanchi, Kevin Andersson och Alexander Leksell följer med IFK Göteborg till Portugal.

Det gör också den brasilianske provspelaren Patrick Cruz.

Vad gäller de ghananska nyförvärven Kasim Prosper och Sabah Lawson har Lennartsson förhoppningar om att båda ska kunna vara med.

– Om visumfrågorna löser sig så är tanken att de ska vara med också. Det är planen, säger han.

Hector Junelind
Hector Junelind

Tack för att du hjälper oss!

Även om vi alltid försöker skriva helt korrekt kan det ibland smyga sig in felaktigheter. Därför uppskattar vi din hjälp. Skriv i meddelande-rutan nedan vad som är fel i artikeln eller vad du vill klaga på. Vi rättar alla fel och är generösa med genmälen.

Stort tack!

Tack!

Din rättelse har skickats vidare till redaktionen!

En redaktör kommer att läsa din rättelse så snart som möjligt. Tack för att du hjälper oss!

Thomas MattssonAnsvarig utgivare

Jag vill att Expressen ska vara den tidning som är mest generös med genmälen, rättelser samt hur vi redovisar eventuella klander från Pressens Opinionsnämnd.

Expressens ambition är tydlig. I vår "Kvalitetspolicy" slår jag fast att det som publiceras ska vara korrekt. Mitt första beslut som chefredaktör var att införa en fast plats i tidningen och på sajten för korrigeringar. Men vi är människor. Som gör misstag, blir lurade eller stressas till slarv. Det är några förklaringar till fel i medier, men de ursäktar ändå inte redaktionen om någon utsätts för publicitetsskada.

Expressen står bakom de "Etiska regler för press, radio och tv" som formulerats av Publicistklubben, Svenska Journalistförbundet, Tidningsutgivarna, Sveriges Tidskrifter, Sveriges Radio, Sveriges Television samt Utbildningsradion.

"Reglerna är mer av tumregler än en formell regelsamling", konstaterar Allmänhetens Pressombudsman (PO). Vad som är god pressetik måste avgöras från fall till fall och det finns inga exakta svar. Men det är bra att saken diskuteras.

Expressen talar ofta och gärna klarspråk, vi granskar och vi avslöjar; det hör journalistiken till att inte alla kommer att uppskatta det vi berättar. Om du anser att du utsatts för en publicitetsskada är det snabbaste sättet att få upprättelse att kontakta oss: mejla till rattelse@expressen.se eller ring vår nyhetsdesk på telefon 08-738 30 00. Men det går också att göra en så kallad PO-anmälan för att få en pressetisk prövning.


Läs fler nyheter i GT:s app. Ladda ner gratis här: Iphone eller Android.

Till GTs startsida

Mest läst i dag