Personuppgiftspolicy

Vi vill informera dig om vår policy som beskriver hur vi behandlar personuppgifter och cookies.

Läs mer

Nya överfallet i CHL: "Men vad är detta?"

Foto: Carl Sandin
Foto: Carl Sandin
Foto: Carl Sandin
Foto: Carl Sandin

Österrikiska Pasut VSV Villach blev smått förnedrat av Frölunda i den tredje perioden.

Då svallade känslorna över för gästerna.

Kanadensaren Brock McBride attackerade Frölundas Mathis Olimb med flera knytnävsslag i ansiktet.

– Jag var helt oförberedd när han slog till bakifrån, säger Olimb.

Ännu ett överfall drar en tråkig skugga över ishockeyn i Champions Hockey League.

I går sänktes Skellefteås junior Axel Holmström i mötet med Krefeld.

I dag var det Mathis Olimbs tur att åka på en rejäl smäll i Frölundas möte med Pasut VSV Villach. Olimb hade minuterna tidigare gjort 4-1 för Frölunda mot det österrikiska laget i den tredje perioden när kanadensaren Brock McBride attackerade honom.

I en närkamp i sarghörnet delade Olimb ut en tackling i ryggen på McBride, som blev fullständigt vansinnig, vände sig om mot Olimb och slog honom flera gånger mot ansiktet – utan handskar.

– Vad är detta? Det är ju ett överfall!, utbrister Staffan Lindeborg i SVT.

"Idiotgrejer"

Kanadensaren fick matchstraff direkt.

– Det här är inte speciellt kul att se. Det är ett matchstraff på honom så det står härliga till. Framför allt att Olimb ligger ner och han fortsätter slåss utan handskar. Det såg inte kul ut, säger experten Patrik Ross i SVT.

Norske Olimb blev liggandes länge på isen och fick hjälp att ta sig upp, så att han kunde ta sig av isen av egen kraft. Experten Mikael Renberg var rejält kritisk:

– Det här tycker jag är oerhört fult. Det är inte första gången vi ser det här – ett lag från mellan-Europa som blir lite förnedrade och trötta i den sista perioden och gör sådana är idiotgrejer. Det är väldigt dåligt för turneringen CHL att vara med om, säger han.

På vägen ut från isen kastade Olimb ut McBrides handske, som låg kvar på isen, över plexiglaset.

– Han blev väl grinig för att de låg under. Och det händer tyvärr att sämre spelare tappar humöret, säger Olimb efter matchen.

– Jag tacklade honom mot sargen, han verkade inte tåla det. Men jag var helt oförberedd när han slog till bakifrån. Han kastade handskarna och fortsatte slå när jag låg ner, fortsätter Olimb.

Norrmannen klarade sig från allvarliga skador.

– Jag kände mig halvknockad, men fick upp garden. Jag fick ett sår på läppen och har lite ont i käken, annars är det ingen fara. Hade det varit ett avgörande läge i en viktig match hade jag kommit tillbaka och spelat, säger han.

Annons:

Logga in för att följa

Det är gratis och går snabbt!