Personuppgiftspolicy

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer i vår cookiepolicy.

Läs mer

Nya mäktiga orden om Rasmus Dahlin

Foto: PETTER ARVIDSON / BILDBYRÅN
Foto: THOMAS JOHANSSON / TT NYHETSBYRÅN

Rasmus Dahlin förväntas gå först i sommarens NHL-draft. Nu får han ytterligare hyllningar av Sportsnet - som rankar honom som bästa talang i världen. 

"Är ni redo för nästa back från Sverige?", skriver Sportsnets Jeff Marek. 

Rasmus Dahlin väntas gå först i draften i sommar. Blir det så kommer det vara första gången sedan 1989 en svensk spelare hamnar högst, då Mats Sundin draftades av Quebec Nordiques. 

17-åringen har hyllats stort av en samlad hockeyvärld och nu kommer ytterligare ett kvitto på Dahlins status. Ansedda Sportsnet rankar genom Jeff Marek de 100 största talangerna i världen. 

Och självklart är det Rasmus Dahlin som toppar Mareks lista. 

"Erik Karlsson, Victor Hedman och nu Dahlin. Är ni redo för nästa back från Sverige?"

Fler svenskar topp tio

Men det är inte bara Rasmus Dahlin som uppmärksammas i Sportnets lista. Brynäslöftet Adam Boqvist tar sig in på plats nummer fem. 

"En fantastisk skridskoåkare och spelfördelare som inte är rädd för att skjuta. Om du inte får Dahlin, är Boqvist mer än bara ett tröstpris", skriver Marek. 

På plats nummer tio återfinns också Isac Lundeström.

"Som en scout sa till mig: "han är den svenska Patrice Bergeron" (Boston Bruins center, reds. anm.). En smickrande liknelse". 

Även utanför topp 10 finns ett par svenskar. Rasmus Sandin och Jacob Olofsson återfinns på 20:e respektive 25:e plats.